Αεροσκάφος της Emirates άρπαξε φωτιά κατά την προσγείωση

Δύσκολη προσγείωση πραγματοποίησε αεροσκάφος της εταιρείας Emirates, όμως όλοι οι επιβάτες (282) βγήκαν σώοι και αβλαβείς. Το αεροσκάφος είχε βλάβη και προσγειώθηκε προβληματικά, με αποτέλεσμα κατά την «πρόσκρουση» στο αεροδρόμιο να σημειωθεί έκρηξη.

Πρόκειται για ένα Boeing 777 που πραγματοποιούσε πτήση από την πόλη Τριβάρντουμ στην Κεράλα  της Ινδίας με προορισμό του Ντουμπάι όπου έγινε και η επεισοδιακή προσγείωση. Λίγο πριν την προσγείωση ο πιλότος ενημέρωσε ότι είχε βλάβη, όμως κανείς δεν περίμενε την έκρηξη που σημειώθηκε όταν «επιασε» στο αεροδρόμιο και το πυκνό νέφως καπνών που καλυψε την περιοχή. Λόγω των καπνών, προσωρινά απαγορεύτηκαν οι απογειώσεις και προσγειώσεις.

ντουμπάι, αεροσκάφος στις φλόγες

Ντουμπάι, αεροσκάφος

Ντουμπάι, χάρτης 20131116124361734_20

Σύμφωνα με το Αλ Ζαζίρα ειδικοι που είδαν φωτογραφίες και βίντεο δεν είδαν πουθενά τροχό και υποθέτουν ότι το αεροσκάφος ίσως ανακοίνωσε ότι κανει αναγκαστική προσγείωση επειδή είχε βλάβη στο σύστημα προσγείωσης -εκτός και αν ο τροχός χάθηκε κατά την προσκρουση.

Η εταιρεία ανέφερε:

«Επιβεβαιώνουμε ότι σημειώθηκε ατύχημα στην πτήση  EK521 προς Ντουμπάι. Οι 282 επιβάτες και το 18μελές πλήρωμα είναι καλά»

Τα αίτια της βλάβης και της πρόσκρουσης δεν έχουν γίνει ακόμα γνωστά αλλά η Emirates, που ειναι η μεγαλύτερη αεροπορική εταιρεία στη Μέση Ανατολή, ανακοίνωσε ότι αποσύρει απο το στόλο της λόγω ηλικιας δύο Μπόινγκ ίδιου τύπου με αυτό που «συνετρίβη»

 

 

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here