Αδωνις : Η καμπάνια μου στοιχίζει 30.000 ευρώ και τα βάζω εγώ

ΦΩΤΟ: INTIME ( Γ. ΛΙΑΚΟΣ)

Χαρακτηρίζει την τακτική της ΝΔ στις πρόσφατες εκλογές  » απολύτως ατυχή». Αυτοπροσδιορίζεται ως φιλελεύθερος και περήφανος δεξιός . Ο Αδωνις Γεωργιάδης λίγες ημέρες πριν την εσωτερική κάλπη στη ΝΔ  δηλώνει  πως η καμπάνια του θα στοιχίσει μόλις 30.000 ευρώ, τα οποία βάζει ο ίδιος από την τσέπη του.

Ολόκληρη η συνέντευξη του στο in.gr

Ερ. Υπάρχει κίνδυνος εσωκομματικής κρίσης λόγω της μακράς προεκλογικής περιόδου; Εσείς θέλατε τόσο μεγάλο προεκλογικό διάστημα;

Απ. Κίνδυνος μπορεί να υπάρξει ή να μην υπάρξει, αναλόγως του πώς θα το χειριστούμε οι υποψήφιοι. Από τη δική μου τη πλευρά είμαι απολύτως διατεθειμένος να κάνω τα πάντα για να μην υπάρξει κανένας κίνδυνος εσωκομματικής κρίσης. Ελπίζω το ίδιο να κάνουν και οι συνυποψήφιοί μου. Το μεγάλο προεκλογικό διάστημα δεν έγινε από επιθυμία, έγινε για καθαρά τεχνικούς λόγους. Αυτά θα έπρεπε να έχουν προβλεφθεί πριν ξεκινήσει η διαδικασία, όταν αποφάσισε ο κύριος Μεϊμαράκης να παραιτηθεί.

Ερ. Θέλετε να γίνει το debate των τεσσάρων; Θα γίνει τελικά;

Απ. Φυσικά και θέλω να γίνει debate των τεσσάρων. Η άποψη ότι δεν πρέπει να γίνει το debate γιατί μπορεί να κινδυνεύσει η ενότητα του κόμματος, που την ακούω πολύ καιρό, υπάρχει και σε πάρα πολλούς Νεοδημοκράτες, είναι δυστυχώς μία οπισθοδρομική άποψη.

Προχθές παρακολούθησα στην Αμερικάνικη τηλεόραση το debate μεταξύ των υποψηφίων του Δημοκρατικού Κόμματος. Η Χίλαρι Κλίντον με 70% στις δημοσκοπήσεις, ούτε καν διανοήθηκε να πει ότι δεν θα πάει. Γιατί εάν δεν πήγαινε στο debate, το 70% θα γινόταν 7%. Πρέπει να καταλάβουμε, αφού θέλουμε να γίνουμε Ευρώπη και θέλουμε να γίνουμε ένα σύγχρονο κράτος, ότι πρέπει να κρίνουμε και να συγκρίνουμε τις πολιτικές θέσεις των υποψηφίων.

Ο μόνος τρόπος είναι να το debate. Τώρα, το αν θα γίνει δεν εξαρτάται από εμένα. Εξαρτάται από τον κύριο Μεϊμαράκη και τον κύριο Τζιτζικώστα. Εξ όσων γνωρίζω, εγώ και ο κύριος Μητσοτάκης το έχουμε δεχθεί.

Ερ. Εσείς πολιτικά έχετε ταυτιστεί με τη λαϊκή Δεξιά. Πόσο μπορείτε να εκφράσετε τη φιλελεύθερη ΝΔ; Ποιο θα είναι το ιδεολογικό στίγμα της με εσάς αρχηγό;

Απ. Δεν έχω ταυτιστεί καθόλου με τη λαϊκή δεξιά. Εγώ είμαι φιλελεύθερος δεξιός. Δηλαδή, φιλελεύθερος ως προς την οικονομία, υπέρ δηλαδή της οικονομίας της αγοράς, για αυτό και έκανα και πάρα πολλές μεταρρυθμίσεις ως Υπουργός Ναυτιλίας και ως Υπουργός Υγείας, αλλά δεξιός ως προς την παραδοσιακή συγκρότηση της κοινωνίας και ως προς τη υπεράσπιση της εθνικής μας ταυτότητας. Το ιδεολογικό στίγμα δεν αλλάζει από τον αρχηγό. Το ιδεολογικό στίγμα της Νέας Δημοκρατίας είναι δεδομένο και θα είναι το ίδιο όποιος και να είναι αρχηγός.

Ερ. Αν βλέπατε ότι η υποψηφιότητά σας δεν τραβάει, θα αποσυρόσασταν από τη κούρσα;

Απ. Εγώ θα είμαι οπωσδήποτε στη κάλπη της 22ας Νοεμβρίου όσες ψήφους και να πάρω. Θέλω να δώσω την ευκαιρία σε εκείνους τους ανθρώπους που ψάχνουν για έναν αυτοδημιούργητο, που ψάχνουν για έναν από τον ιδιωτικό τομέα, για έναν που δεν είναι από τζάκι υποψήφιο και που δηλώνει περήφανος δεξιός, να τον βρουν στην κάλπη. Τώρα, θα μετρηθούμε εκεί.

Ερ. Ονειρευτήκατε ποτέ τον εαυτό σας πρωθυπουργό;

Απ. Δεν υπάρχει κανένας υποψήφιος στη πολιτική, που να μην έχει ονειρευτεί τον εαυτό του πρωθυπουργό.

Ερ. Παρά τις αμφιταλαντεύσεις του ΣΥΡΙΖΑ και την ψήφιση του τρίτου μνημονίου, η ΝΔ πήρε 28% στις εκλογές του Σεπτεμβρίου. Γιατί δεν κατάφερε το κόμμα σας να κερδίσει πόντους μέσα σε αυτή τη συγκυρία; Θεωρείτε επιτυχημένη την προεκλογική στρατηγική Μεϊμαράκη;

Απ. Η προεκλογική στρατηγική της Νέας Δημοκρατίας, δυστυχώς, ήταν απολύτως ατυχής. Η ατυχία ξεκίνησε από την υπερψήφιση, χωρίς κανέναν πολιτικό ρόλο και καμία προϋπόθεση του μνημονίου το καλοκαίρι. Δώσαμε τη λανθασμένη εντύπωση στους ψηφοφόρους μας ότι είτε ψηφιστεί ο Τσίπρας, είτε ο Μεϊμαράκης, η ζωή του θα είναι ακριβώς η ίδια.

Δώσανε την ευκαιρία στον κύριο Τσίπρα να πάει σε εκλογές, όπου δεν μιλάγαμε για τα μέτρα, αλλά μιλάγαμε για το ποιος είναι πιο συμπαθητικός και πιο νέος και έτσι δώσαμε την ευκαιρία στον κύριο Τσίπρα να πάρει μία εύκολη νίκη, ενώ κανονικά θα έπρεπε να τον έχουμε στριμώξει πάρα πολύ.

Αυτό δυστυχώς το λάθος της 14ης Αυγούστου, συνεχίστηκε με όλη τη προεκλογική τακτική της συναίνεσης και της συγκυβέρνησης με τον κύριο Τσίπρα. Προσωπικά, δεν θέλω καμία συναίνεση και καμία συγκυβέρνηση με τον κύριο Τσίπρα.

Ερ. Πώς πιστεύετε ότι πρέπει να κινηθεί η ΝΔ ως αξιωματική αντιπολίτευση; Ψηφίσατε τον Αύγουστο το μνημόνιο. Θα στηρίξετε κάποια νομοθετήματα, κι αν ναι ποια;

Απ. Η Νέα Δημοκρατία μπορεί να στηρίξει μόνο εκείνα τα νομοθετήματα με τα οποία είναι ιδεολογικά σύμφωνη και δεν μπορεί να στηρίξει κανένα μέτρο, το οποίο απέρριπτε η ίδια ως κυβέρνηση.

Ερ. Κατηγορούσατε την κυβέρνηση Τσίπρα για την επιβολή των Capital Controls και την οικονομική ασφυξία που έφεραν. Όμως, εσείς λίγες ημέρες πριν κλείσουν οι τράπεζες, στις 23 Ιουνίου 2015, δηλώνατε στο γερμανικό Focus ότι «θα ήταν καλύτερα τώρα να εισαχθεί έλεγχος κεφαλαίων και να αφήσουμε τη χώρα να χρεοκοπήσει και σε αυτή τη βάση, θα μπορούσαμε να πετύχουμε μια λογική συμφωνία με τους δανειστές». Επιμένετε σε αυτή τη θέση που εκφράσατε στο Focus;

Απ. Όχι. Αυτό που γράφετε είναι λάθος. Η δήλωση αυτή του Focus μόλις ήρθε σε γνώση μου, διορθώθηκε με δική μου παρέμβαση στο περιοδικό. Η ερώτηση στην οποία απάντησα ήταν, εάν ο κύριος Τσίπρας δεν κλείσει συμφωνία, (ήμασταν στην εβδομάδα πριν τη συμφωνία), θα βγει η Ελλάδα αυτομάτως από το ευρώ;

Και απάντησα, εάν δεν κλείσει η συμφωνία, δεν θα βγούμε αυτομάτως από το ευρώ. Προφανώς θα

Η απάντησή μου δηλαδή ήταν, για να εξηγήσω στη Γερμανίδα δημοσιογράφο, ότι δεν υπάρχει τρόπος να μας βγάλουν αυτομάτως από το ευρώ, απλώς και μόνο γιατί ο κύριος Τσίπρας δεν θα υπέγραφε συμφωνία έως τις 30 Ιουνίου. Η διόρθωση έγινε από το ίδιο το περιοδικό Focus και σας παρακαλώ να μην αναπαράγετε τη προπαγάνδα του ΣΥΡΙΖΑ.

Ερ. Αέρας αμερικανικών εκλογών με το λεωφορείο… Επειδή στις ΗΠΑ τα περισσότερα οικονομικά είναι φανερά, πόσο θα στοιχίσει η προεκλογική καμπάνια σας και από πού προέρχονται οι πόροι σας;

Απ. Δεν υπάρχει κανένας αέρας αμερικάνικων εκλογών. Υπάρχει ένας πρακτικός τρόπος για να έχω λίγα έξοδα. Το λεωφορείο κοστίζει 180 ευρώ την ημέρα. Η καμπάνια θα κοστίσει περίπου 30.000 ευρώ και τα πληρώνω από τη τσέπη μου.

 

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here