Αδειες: Πρόβλημα με την εγγυητική επιστολή 3 εκ. ευρώ από τον όμιλο Καλογρίτσα

ΦΩΤΟ:EUROKINISSI(ΧΡ. ΜΠΟΝΗΣ)

Πρόβλημα με την συμμετοχή του ομίλου Καλογρίτσα στον αυριανό διαγωνισμό για τις άδειες προέκυψε την τελευταία στιγμή, καθώς η εγγυητική από την πλευρά του κ. Καλογρίτσα παραδόθηκε στην κυβέρνηση στις 15:40 (δηλαδή 40 λεπτά μετά το τέλος της προθεσμίας), γεγονός που προκάλεσε αντιδράσεις των άλλων οκτώ υποψηφίων.

Οι νομικοί σύμβουλοι των υπόλοιπων οκτώ επιχειρηματιών που κατέθεσαν την επιταγή των τριών εκατομμυρίων ευρώ εγκαίρως ζητούν να μην γίνει δεκτή η εγγυητική από τον κ. Καλογρίτσα με το επιχείρημα ότι δόθηκε εκπρόθεσμα.

Πρόβλημα όμως υπάρχει και με την εγγυητική επιστολή του ιδιοκτήτη του καναλιού Φίλιππου Βρυώνη η οποία προέρχεται από τράπεζα του Χονγκ Κονγκ, και είναι διάρκειας 36 ημερών, και όχι 365 ημερών όπως προβλέπει ο νόμος.

Οι εκπρόσωποι των άλλων υποψηφίων έχουν ζητήσει από την αρμόδια επιτροπή να μην γίνουν δεκτές οι δύο εγγυητικές επιστολές και να μη συμμετάσχουν στο διαγωνισμό οι δυο επιχειρηματικοί όμιλοι. Επί του θέματος θα υπάρξει εισήγηση της επιτροπής, που συνεδριάζει αυτή την ώρα, προς τον γγ. Ενημέρωσης Λεύτερη Κρέτσο, ο οποίος και θα πάρει τη σχετική απόφαση.

Ειδικά για την περίπτωση Καλογρίτσα, υπήρξε μεγάλη ένταση μεταξύ των εκπροσώπων των καναλιών, όταν διαπιστώθηκε το πρόβλημα, με έντονες διαμαρτυρίες επειδή κρατήθηκε ανοιχτό το πρωτόκολλο επί 40 ολόκληρα λεπτά.

Η προσομοίωση του συστήματος της δημοπρασίας ολοκληρώθηκε περίπου στις 3.30 μετά το μεσημέρι. Η δημοπρασία θα ξεκινήσει αύριο στις 9 το πρωί και για κάθε άδεια υπολογίζεται ότι θα απαιτηθεί περίπου ένα δωδεκάωρο. Η τιμή εκκίνησης έχει οριστεί στα 3 εκατ. ευρώ και θα αυξάνει κατά 500.000 ευρώ στην αρχή ενώ στη συνεχεία η επιτροπή θα μπορεί να αυξάνει το τίμημα σταδιακά μέχρι να μείνουν δυο υποψήφιοι που θα παραδώσουν τις πρόσφορες τους σε κλειστό φάκελο και η άδεια θα κατακυρωθεί στον Πλειοδότη.

Γεροβασίλη: Σε 90 μέρες σταματά η εκπομπή για όσους δεν πάρουν άδεια

Ενόψει της αυριανής δημοπρασίας για τις τηλεοπτικές συχνότητες, η κ. Γεροβασίλη ρωτήθηκε πότε θα σταματήσουν να εκπέμπουν όσα κανάλια δεν πάρουν άδεια. «Προβλέπεται ότι θα υπάρχει ένας χρόνος προσαρμογής, ανάλογα με το ποιοι θα πάρουν και άδειες. Θα είναι μέχρι 90 μέρες μάξιμουμ και όποιος δεν έχει άδεια δεν θα μπορεί να εκπέμψει», τόνισε.

 

 

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here