Φλαμπουράρης: Δεν πήραμε άδεια από τους δανειστές για τις παροχές-Εκλογές τώρα σημαίνουν τέταρτο μνημόνιο

 

«Δεν πήραμε άδεια από τους δανειστές, αλλά αυτά που δώσαμε προέρχονται από το περίσσευμα 1 δισ. ευρώ και παραπάνω που έχουμε και δεν είχαν δικαίωμα να μας πουν όχι», ανέφερε σήμερα Παρασκευή ο ο υπουργός Επικρατείας Αλέκος Φλαμπουράρης, με αφορμή τις χθεσινές εξαγγελίες Τσίπρα για την παροχή έκτακτου επιδόματος στους χαμηλοσυνταξιούχους και την αναστολή της αύξησης του ΦΠΑ στα νησιά του βόρειου και ανατολικού Αιγαίου.

Σε ερώτηση αν πρόκειται για προεκλογικές παροχές ο κ.Φλαμπουράρης μιλώντας σε πρωινές τηλεοπτικές εκπομπές απέκλεισε το ενδεχόμενο εκλογών.

«Δεν υπάρχει περίπτωση να πάμε σε εκλογές νωρίτερα από τα τρία χρόνια που απομένουν» επισήμανε και προειδοποίησε ότι «αν πάμε τώρα σε εκλογές, θα πάμε σε τέταρτο μνημόνιο».

«(Οι παροχές Tσίπρα) ήταν ένα δείγμα, αν παραιτηθούμε και φύγουμε πώς θα δώσουμε και του χρόνου;» διερωτήθηκε και πρόσθεσε ότι «όταν σχεδιάσαμε αυτά τα μέτρα σε καμία περίπτωση δεν σκεφτήκαμε τις πρόωρες εκλογές».

Ο Υπουργός Επικρατείας, διευκρίνισε ότι, το επίδομα θα είναι ακατάσχετο, ενώ σχετικά με τη διάθεσή του είπε ότι καθορίζεται από το ποσό της καταβαλλόμενης σύνταξης και αφορά στο μεικτό ποσό της. Ειδικότερα αφορά τους συνταξιούχους που προς το παρόν λαμβάνουν συντάξεις έως 850 ευρώ μεικτά.

 

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here