Αδειάζουν ολόκληρη πόλη οι Γερμανοί για μια βόμβα του Β’ Παγκόσμιου

Εκκενώνουν τη βαυαρική πόλη Άουγκσμπουργκ στη νότιο Γερμανία επειδή βρήκαν μια βρετανική βόμβα  1,8 τόννων από το Β Παγκόσμιο Πόλεμο ( η φωτογραφία  είναι από παρόμοια  βόμβα που βρέθηκε το 2014 στο Ντόρτμουντ)

Για να γίνει η εξουδετέρωση της βομβας θα μετακινηθουν σήμερα, χριστουγεννιάτικα, 54.000 άνθρωποι.

Στην επιχείρηση της εκκένωσης συμμετέχουν περίπου 900 αστυνομικοί.

Η βόμβα βρέθηκε πριν από πέντε μέρες στο κέντρο της πόλης, κατά τη διάρκεια εργασιών και οι πυροτεχνουργοί αποφάνθηκαν ότι η ζώνη ασφαλείας έχει ακτίνα 750 μέτρων ή διάμετρο 1500.

Ο δήμαρχος της πόλης κάλεσε τους κατοίκους της περιοχής να την εγκαταλείψουν οικειοθελώς για λόγους ασφαλείας.

Προσωρινά καταφύγια έχουν οργανωθεί σε σχολεία της περιοχής, ιδίως για ηλικιωμένα άτομα που δεν έχουν συγγενείς ή φίλους για να τους φιλοξενήσουν.

Η εξουδετέρωση της βόμβας μπορεί να διαρκέσει πολλές ώρες και οι κάτοικοι  θα μπορέσουν να επιστρέψουν στα σπίτια τους αργά το βράδυ.

Μολονότι έχουν περάσει περισσότερα από 70 χρόνια από το τέλος του πολέμου, στη Γερμανία εντοπίζονται ακόμη βόμβες που δεν είχαν εκραγεί την εποχή εκείνη. Μόνο στο Βερολίνο εκτιμάται ότι υπάρχουν ακόμη 3.000 βόμβες.

Το 2014 είχε εκκενωθεί για τον ίδιο λόγο και το μισό Ντόρτμουντ, ενώ από βόμβα που δεν είχε εντοπιστεί σκοτώθηκε ένας εργάτης σε ώρα εργασιών -η βόμβα ήταν στο έδαφος όπου γίνονταν οι εργασίες.

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here