ΑΔΑΕ: Δεν βρέθηκε τεχνικό πρόβλημα στις τηλεφωνικές γραμμές του ΚΚΕ-Αρση απορρήτου

ΦΩΤΟ: ΙΝ ΤΙΜΕ(Κ. MΠΑΛΤΑΣ)

Κανένα στοιχείο για τεχνικό πρόβλημα στις τηλεφωνικές γραμμές του ΚΚΕ δεν έχει προκύψει από την έρευνα του ΟΤΕ μετά τις καταγγελίες περί συνακροάσεων, όπως κατέθεσε στην επιτροπή θεσμών και διαφάνειας ο πρόεδρος της ΑΔΑΕ Χρήστος Ζαμπίρας.

Σε εξέλιξη είναι, όπως τόνισε, και η έρευνα της αρχής από την οποία δεν έχει προκύψει για την ώρα κάποιο συγκεκριμένοι στοιχείο.

Η ειδική ομάδα της ΑΔΑΕ που συγκροτήθηκε την Παρασκευή το πρωί επισκέφτηκε την ίδια μέρα το απόγευμα τα γραφεία του ΚΚΕ, ενώ χθες Δευτέρα επισκέφτηκε τον ΟΤΕ.  Όπως έγινε γνωστό από τον Θανάση Παφίλη, το τελευταίο χρονικό διάστημα πραγματοποιούνται κλήσεις από τηλέφωνα με απόκρυψη σε γραφεία του ΚΚΕ σε Αθήνα και σε Θεσσαλονίκη και την ίδια ώρα υπήρχε συνακρόαση με άλλους τηλεφωνικούς αριθμούς και ιδιαίτερα με άλλα τρία κόμματα. Ενώ αρχικά το ΚΚΕ είχε δηλώσει βλάβη, όταν οι συνακροάσεις συνεχίστηκαν ενημέρωσε τους γραμματείς των κομμάτων. Ωστόσο τα μέλη της ομάδας της ΑΔΑΕ δεν έχουν ακόμα στα χέρια τους τούς αριθμούς από τους οποίους έγιναν οι συγκεκριμένες κλήσεις, καθώς απαιτείται εισαγγελικό βούλευμα άρσης του απορρήτου.

Ο Γιάννης Τραγάκης από τη Νέα Δημοκρατία ζήτησε να κληθεί ο διοικητής της ΕΥΠ και ο κ. Ζαμπίρας απάντησε πως είναι στις αρμοδιότητες της ΑΔΑΕ να ελέγχει και την ΕΥΠ,  αλλά τον τελευταίο χρόνο έχει πραγματοποιήσει μόνο ένα έλεγχο λόγω έλλειψης προσωπικού.

Απαντώντας σε ερώτηση του κ. Τραγάκη, ο κ. Ζαμπίρας παραδέχτηκε πως εκ των πραγμάτων δεν μπορεί να υπάρξει 100% ασφάλεια στην τηλεφωνική επικοινωνία.

 

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here