Αγωγή ΗΠΑ κατά VW για το πειραγμένο λογισμικό

Αγωγή κατά της γερμανικής αυτοκινητοβιομηχανίας Volkswagen κατέθεσε το αμερικανικό υπουργείο Δικαιοσύνης για το πειραγμένο λογισμικό που παραποιούσε την κατανάλωση καυσίμων και τις εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα.

Η αγωγή κατατέθηκε σε ομοσπονδιακό δικαστήριο στο Ντιτρόιτ του Μίσιγκαν εκ μέρους της Υπηρεσίας Περιβαλλοντικής Προστασίας των ΗΠΑ.

«Ο καταγγέλλων ισχυρίζεται ότι σχεδόν 600.000 πετρελαιοκίνητα οχήματα» είχαν το παράνομο λογισμικό, το οποίο είχε στόχο την παραποίηση των συστημάτων ελέγχου εκπομπών των αερίων, με αποτέλεσμα οι εκπομπές να υπερβαίνουν τα όρια της Υπηρεσίας και να οδηγούν σε «βλαβερή περιβαλλοντική μόλυνση».

Η Υπηρεσία αφήνει να εννοηθεί ότι η VW παραβίασε το νόμο πουλώντας οχήματα που ήταν διαφορετικά σε σχεδιασμό από αυτά που είχε εγκρίνει η Υπηρεσία.

Στις 3 Νοεμβρίου, η VW αποκάλυψε ότι είχε παραποιήσει την κατανάλωση καυσίμων και τις εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα σε περίπου 800.000 οχήματα που πουλήθηκαν κυρίως στην Ευρώπη και ότι ανέμενε να επιβαρυνθεί με επιπλέον κόστος τουλάχιστον 2 δισεκ. ευρώ συμπεριλαμβανομένων των αποζημιώσεων στους πελάτες.

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here