Αγρότες: Πρώτο μήνυμα διαμαρτυρίας για το ασφαλιστικό

Συμβολική κατάληψη μισής ώρας πραγματοποίησαν το πρωί αγρότες και κτηνοτρόφοι στην είσοδο του περιφερειακού υποκαταστήματος Κεντρικής Μακεδονίας του Οργανισμού Γεωργικών Ασφαλίσεων.
«Είναι αδύνατον να πληρωθούν όλα αυτά τα λεφτά που μας ζητούν. Ας μας αφήσουν επιτέλους να δουλέψουμε στα χωράφια μας και να κρατήσουμε δυνατό τον πρωτογενή τομέα, που όπως υποστηρίζουν οι εκάστοτε κυβερνήσεις, αποτελεί έναν από τους δύο βασικούς πυλώνες ανάπτυξης, μαζί με τον τουρισμό, της ελληνικής οικονομίας», δήλωσε ο πρόεδρος του Αγροτικού Συλλόγου Βέροιας, Τάσος Χαλκίδης.

Προειδοποίησε επίσης ότι εάν τελικά ψηφιστούν τα μέτρα που προωθούνται για το ασφαλιστικό και φορολογικό των αγροτών, αυτό θα σημάνει την ερήμωση της υπαίθρου. «Αντί να αυξάνουν τις ασφαλιστικές μας εισφορές στον ΟΓΑ, ας φροντίσουν καλύτερα να προχωρήσουν σε εκκαθάριση του μητρώου του, αφού από τους 1.250.000 ασφαλιζόμενους, μόνο οι 250.000 είναι αγρότες», πρόσθεσε.

«Οι άνθρωποι του πρωτογενούς τομέα δίνουν μάχη σε καθημερινή βάση για να μπορέσουν να επιβιώσουν» είπε ο κ. Χαλκίδης, συμπληρώνοντας πως εντός της ημέρας θα αποφασισθεί η περαιτέρω στάση του κλάδου σε ό,τι αφορά τις κινητοποιήσεις.

Για απόψε στις 8 η ώρα έχει προγραμματισθεί ανοιχτή συγκέντρωση αγροτών και κτηνοτρόφων στην Τρίγλια Χαλκιδικής, ενώ αύριο έχει προγραμματιστεί ανοιχτή συγκέντρωση της Πανελλήνιας Συντονιστικής Επιτροπής Αγροτών και Κτηνοτρόφων στη Θεσσαλονίκη, προκειμένου να οριστικοποιηθεί η μορφή κινητοποιήσεών τους.

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here