Αγρότες: Κλειστά τα Τέμπη έως τις 6, προς πολύωρους αποκλεισμούς δρόμων

Κλειστά από τις 12 το μεσημέρι μέχρι τις 6 το απόγευμα θα παραμείνουν την Κυριακή τα Τέμπη, όπως αποφάσισαν οι αγρότες, οποίοι από τη Δευτέρα, εντείνουν την πίεση προς την κυβέρνηση, αυξάνοντας τις ώρες αποκλεισμού σε όλα τα μπλόκα της χώρας.

Η Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Περιφέρειας Θεσσαλίας έχει ήδη ανακοινώσει απαγόρευση της κυκλοφορίας από τον κόμβο Γυρτώνης μέχρι την διασταύρωση Στομίου από τις 12 το μεσημέρι έως τις 6 το απόγευμα, υποδεικνύοντας εναλλακτικές διαδρομές.

Απόφαση για κλιμάκωση των κινητοποιήσεων, με προσανατολισμό σε πολύωρο αποκλεισμό, οι αγρότες θα λάβουν το μεσημέρι της Δευτέρας, οπότε και θα συνέλθει εκ νέου η γενική συνέλευση του μπλόκου. Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι στις προθέσεις τους είναι να προχωρήσουν σε 12ωρο κλείσιμο των Τεμπών.

Εξάλλου, από τις 5 το απόγευμα της Δευτέρας, όπως έχει ήδη ανακοινώσει το μπλόκο της Νίκαιας, τρακτέρ από το συγκεκριμένο μπλόκο -όπου ο ΠΑΘΕ είναι μόνιμα κλειστός από την πρώτη ημέρα των κινητοποιήσεων λόγω του αριθμού των τρακτέρ- θα μετακινηθούν προς τον κόμβο Πλατύκαμπου προκειμένου να αποκλείσουν επί δίωρο τουλάχιστον και το συγκεκριμένο σημείο δυσχεραίνοντας ακόμη περισσότερο την κυκλοφορία.

Για το ραντεβού της Πρωτοβουλίας Αγροτών με τον πρωθυπουργό, ο πρόεδρός της, Θοδωρής Παπακωνσταντίνου είπε στο Μέγκα:

«Δεν υπήρξε συμφωνία ότι θα πάμε στο Μέγαρο Μαξίμου. Η πρόθεσή μας υπάρχει. Υπήρχε προγραμματισμένη χθες στην Agrotica μια μεγάλη συνάντηση της Πρωτοβουλίας με τα υπόλοιπα μπλοκ. Το προηγούμενο βράδυ ζητήθηκε από τον κ. Ρήγα και έναν εκπρόσωπο της Ημαθίας να τους καταθέσουμε τις θέσεις μας, και μας είπαν ότι είναι ανοικτοί στο διάλογο», δήλωσε ο κ. Παπακωνσταντίνου, σημειώνοντας ότι ο γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ πρότεινε να μεσολαβήσει για τη συνάντηση.

«Η πρόθεση της Πρωτοβουλίας από την αρχή των κινητοποιήσεων ήταν η συνάντηση με τον πρωθυπουργό», επισήμανε ο πρόεδρος της Πρωτοβουλίας. «Μετά το μεγάλο συλλαλητήριο που θα γίνει θα ξανασυναντηθούμε και θα αποφασίσουμε για την ημέρα που θα πάμε», κατέληξε ο ίδιος.

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here