Αγνωστο πότε θα επιστρέψουν οι θεσμοί-Σε στασιμότητα οι διαπραγματεύσεις-Δύσκολο να κλείσει η αξιολόγηση τον Ιανουάριο

Δεν έχει προσδιορισθεί ακόμη η ακριβής ημερομηνία επιστροφής των θεσμών στην Αθήνα. Αυτό προκύπτει από όσα δήλωσε η εκπρόσωπος της Κομισιόν, Βανέσα Μοκ, στην πρώτη καθιερωμένη συνέντευξη Τύπου για το νέο έτος. «Δεν έχω παραπάνω λεπτομέρειες σε αυτό» ήταν η χαρακτηριστική απάντησή της όταν ρωτήθηκε για το πότε επιστρέφουν οι θεσμοί στην Αθήνα.

Η δήλωση αυτή, επιβεβαιώνει ότι οι διαπραγματεύσεις Αθήνας-δανειστών βρίσκονται σε στασιμότητα, γεγονός που αντιφάσκει με την συγκρατημένη, έστω, αισιοδοξία της κυβέρνησης, ότι είναι δυνατόν η αξιολόγηση να ολοκληρωθεί μέσα στον Ιανουάριο.

Η ίδια υποστήριξε πάντως ότι οι Βρυξέλλες παραμένουν προσηλωμένες στην επίτευξη συμφωνίας για τη β’ αξιολόγηση, το συντομότερο δυνατό, προσθέτοντας, ωστόσο, με νόημα ότι «αυτό δεν εξαρτάται μόνο από εμάς».

«Η Κομισιόν παραμένει δεσμευμένη στην ολοκλήρωση της αξιολόγησης το συντομότερο δυνατόν. Αυτό, όμως, δεν εξαρτάται μόνο από εμάς αλλά από όλους τους εμπλεκόμενους», δήλωσε.

Σε κάθε περίπτωση, διευκρίνισε ότι στο Eurogroup της 26ης Ιανουαρίου οι Ευρωπαίοι υπουργοί Οικονομικών θα έχουν την ευκαιρία να εκτιμήσουν την κατάσταση.

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here