Αγκυρα: Στην Ιταλία οι δύο στρατιωτικοί ακόλουθοι της πρεσβείας στην Αθήνα

Η Αγκυρα επιβεβαίωσε  τα δημοσιεύματα του τουρκικού τύπου, ότι έχουν εξαφανισθεί εδώ και ημέρες δύο ακόλουθοι στην τουρκική πρεσβεία στην Αθήνα, των οποίων είχε ζητηθεί η ανάκληση καθώς υπήρχαν υπόνοιες ότι πρόσκεινται στους πραξικοπηματίες της 15ης Ιουλίου. Οι τουρκικές αρχές εκτιμούν πως έχουν διαφύγει στην Ιταλία ήδη από την περασμένη εβδομάδα.

Κρούσματα φυγής έχουν διαπιστωθεί και σε άλλες διπλωματικές αποστολές, καθώς «η προσθεσμία να επιστρέψουν είναι μέχρι σήμερα, Πέμπτη» λέει η τουρκική κυβέρνηση.

Ο τούρκος υπουργός Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου ανέφερε, όπως μεταδίδει το Reuters το μεσημέρι της Πέμπτης, πως δύο ακόλουθοι της πρεσβείας στην Ελλάδα «διέφυγαν στην Ιταλία στις 6 Αυγούστου». Σύμφωνα με προηγούμενα δημοσιεύματα, πρόκειται για τον στρατιωτικό και τον ναυτικό ακόλουθο.

«Θα επικοινωνήσουμε με τις ιταλικές Αρχές για να οδηγηθούν στην Τουρκία» ανέφερε ο υπουργός.

Προσέθεσε ότι «ορισμένοι διπλωμάτες διαφεύγουν μετά την ανάκλησή τους», λέγοντας επίσης πως δύο τούρκοι δημόσιοι υπάλληλοι στο Μπανγκλαντές διέφυγαν στη Νέα Υόρκη.

«Όσοι διαφεύγουν έχουν προθεσμία μέχρι σήμερα να επιστρέψουν, ειδάλλως θα κινηθούμε νομικά» είπε ο Τσαβούσογλου μιλώντας την Πέμπτη στο τουρκικό NTV.

Ενδιάμεσα, αναφορές υποστήριζαν πως είχε διαφύγει και ακόλουθος στην τουρκική πρεσβεία στη Βοσνία, κάτι ωστόσο που στη συνέχεια διέψευσε η εκεί τουρκική διπλωματική αποστολή.

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here