Αβραμόπουλος: Οικονομία και μεταναστευτικό απαιτούν συνεννόηση

ΦΩΓΟ: INTIME ( Κ. ΜΠΑΛΤΑΣ)

Την ευχή η νέα ελληνική κυβέρνηση που θα προκύψει από τις εκλογές να αντιμετωπίσει τα μεγάλα ζητήματα της οικονομίας, και του προσφυγικού και μεταναστευτικού, με σύνεση, υπευθυνότητα και σε πνεύμα εθνικής συνεννόησης και συνεργασίας γιατί δεν προσφέρονται για στενόμυαλες κομματικές αντιπαραθέσεις, εξέφρασε ο Ευρωπαίος Επίτροπος, αρμόδιος για τα θέματα Μετανάστευσης, Δημήτρης Αβραμόπουλος, κατά τη συνάντηση που είχε  με την υπηρεσιακή πρωθυπουργό Βασ. Θάνου.

Οπως είπε ακόμη ο κ. Αβραμόπουλος, ανοίγει ο δρόμος για την άμεση καταβολή 33 εκατομμυρίων ευρώ έως τις 15 Σεπτεμβρίου, προκειμένου η Ελλάδα να αντιμετωπίσει την έκτακτη κατάσταση της μαζικής εισροής προσφύγων.

Σύμφωνα με τα όσα ανέφερε. τα χρήματα αυτά αποτελούν μέρος των 450 εκατομμυρίων ευρώ που έχουν προβλεφθεί για την Ελλάδα.

Θα ακολουθήσει ακόμη μεγαλύτερη χρηματοδότηση με βάση το έργο που παράγεται, είπε ο κ. Δημήτρης Αβραμόπουλος.

«Η κυβέρνηση κάνει κάθε προσπάθεια ώστε τα μέτρα που αποφασίστηκαν να υλοποιηθούν το ταχύτερο δυνατό, είπε από την πλευρά της η υπηρεσιακή πρωθυπουργός και τόνισε ότι η Ελλάδα αναμένει και αξιώνει από την Ευρωπαϊκή Ένωση τη συνέχεια της στήριξης στην Ελλάδα γιατί η ελληνική πολιτεία δεν μπορεί από μόνη της να αντιμετωπίσει τις συνεχώς αυξανόμενες εισροές προσφύγων και μεταναστών.»

 

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here