Αβραμόπουλος: Δεν υπάρχουν σενάρια αποπομπής της Ελλάδας από την Σένγκεν

 

Διαψεύδει ο έλληνας επίτροπος Εσωτερικών υποθέσεων και μετανάστευσης, ότι υπάρχουν σενάρια για αποπομπή της Ελλάδας από την συνθήκη Σένγκεν και για σφράγισμα των συνόρων της ΠΓΔΜ, με αποτέλεσμα τον εγκλωβισμό όλων των προσφύγων στην χώρα μας. 

«Η Ελλάδα δεν είναι μόνη της» στην αντιμετώπιση του προσφυγικού, είπε, λέγοντας η ΕΕ «θα διαφυλάξει τη μεγάλη κατάκτηση» του Σένγκεν. Όπως τόνισε, δεν υπάρχει καμία διαδικασία αποπομπής μιας χώρας από την συνθήκη Σένγκεν.

Το θέμα αυτό, που έχει τεθεί επανειλημμένα από διάφορους παράγοντες της ΕΕ, επανέφερε δημοσίευμα των Financial Times το Σάββατο ενώ ανάλογες δηλώσεις ,σε περίπτωση που δεν υπάρξει αποτελεσματική φύλαξη των εξωτερικών συνόρων, έγιναν και από τη Βιέννη.

Μιλώντας το πρωί της Κυριακής στην εκπομπή Mega Σαββατοκύριακο, ο κ. Αβραμόπουλος, ήταν ξατγορηματικός και καθησυχαστικός: «Όχι βεβαίως, δεν υπάρχει τέτοιο σχέδιο» είπε ο Δ.Αβραμόπουλος, λέγοντας πως ναι μεν η Ευρώπη συνεργάζεται με χώρες των δυτικών Βαλκανίων, και την ΠΓΔΜ, όμως «η Ευρώπη έχει αναπτύξει πολιτικές εξ ονόματος όλων των κρατών-μελών». Κίνητρο για τη συνεργασία των χωρών αυτών με την ΕΕ είναι, σημείωσε, η τελική επίδιωξη ενσωμάτωσης.

«Η Ελλάδα στη διαχείριση της προσφυγικής κρίσης δεν είναι μόνη της, έχει την στήριξη της Ευρώπης» τόνισε.

«Τα όσα γράφονται περί της Σένγκεν, και για αποπομπές και για όλα αυτά, δεν μας βρίσκουν σύμφωνους, η Ευρώπη έχει ξεκάθαρη θέση, το έχει πει κι ο πρόεδρος Γιούνκερ το λέω κι εγώ ως αρμόδιος επίτροπος, θα διαφυλάξουμε αυτή τη μεγάλη κατάκτηση με κάθε τρόπο, αλλά και τα κράτη να αναλάβουν τις ευθύνες που τους αναλογούν»,

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here