Αίτημα επανένωσης από την μητέρα του 11χρονου Ράμι που νοσηλεύεται στη Γερμανία

Την αισιοδοξία της ότι σύντομα θα βρεθεί δίπλα στον 11χρονο γιό της που νοσηλεύεται με ένα είδος καρκίνου σε νοσοκομείο της Γερμανίας και έχει ανάγκη μεταμόσχευησς του μυελού των οστών, δήλωσε η Μανάλ Μπαμπουλί από τη Συρία, η οποία κατέθεσε σήμερα στην Υπηρεσία Ασύλου, αίτημα οικογενειακής επανένωσης.

Η Μανάλ Μπαμπουλί και τα άλλα τρία παιδιά της που βρίσκονται μαζί της, είναι πιθανοί συμβατοί δότες και επείγει η άμεση μεταφορά τους στη Γερμανία προκειμένου να επανενωθεί η οικογένεια και να δοθεί η μάχη για τη σωτηρία του 11χρονου Ράμι.

Όπως είπε η Σύρια μητέρα σε συνέντευξη Τύπου, ο γιος της Ράμι διαγνώσθηκε με καρκίνο στην ηλικία των 6 ετών και ακολούθησε θεραπεία 4 ετών στη Συρία η οποία όμως σταμάτησε λόγω του πολέμου.

«Δεν μπορούσα πλέον να τον πηγαίνω στο νοσοκομείο και έτσι αποφάσισα να τον πάω στο Λίβανο όπου συνέχισε την θεραπεία του για άλλους 7 μήνες. Το υψηλό όμως κόστος μας ανάγκασε να φύγουμε οικογενειακώς για την Τουρκία και εκεί ο Ράμι νοσηλεύτηκε για 3 μήνες ώσπου ο γιατρός του τον έστειλε, με δικά του έξοδα, μαζί με τον πατέρα του, στο πανεπιστημιακό νοσοκομείο του Μονάχου όπου βρίσκεται και τους τελευταίους 4 μήνες» εξήγησε.

Η κ. Μπαμπουλί μαζί με τα υπόλοιπα παιδιά της, 3, 8 και 14 χρόνων και τον 18χρονο ανιψιό της, πέρασαν στις 22 Φεβρουαρίου με βάρκα από την Τουρκία στην Ελλάδα και έφτασαν μετά από μερικές μέρες στην Ειδομένη. «Μείναμε σε σκηνή στον καταυλισμό επί 18 μέρες και όταν είδα ότι δεν πρόκειται να ανοίξει η ουδέτερη ζώνη, απευθύνθηκα στην οργάνωση “Άρσις” και τους μίλησα για το γιο μου με αποτέλεσμα να μας μεταφέρουν για φιλοξενία στη Θεσσαλονίκη και να κινηθούν οι διαδικασίες οικογενειακής επανένωσης», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Σήμερα, κατατέθηκε στην Υπηρεσία Ασύλου το σχετικό αίτημα προς τις γερμανικές αρχές και, όπως είπε ο δικηγόρος του Ελληνικού Συμβουλίου για τους πρόσφυγες Νίκος Γαρυπίδης, «πιστεύουμε πώς σε λίγες μέρες θα ολοκληρωθεί η διαδικασία».

Μέχρι τότε, η γυναίκα μαζί με τα παιδιά της θα φιλοξενείται από την «Αρσις» στο πλαίσιο του προγράμματος Action for the refugees το οποίο ξεκίνησε πριν από δύο μήνες.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

 

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here