Αίρονται οι διαγραφές της ΕΣΗΕΑ στους δημοσιογράφους του Σκάι

Οι πειθαρχικές ποινές της 18μηνης διαγραφής που επέβαλε το πρωτοβάθμιο πειθαρχικό της ΕΣΗΕΑ στον διευθυντή και δημοσιογράφους του Σκάι, δεν υπάρχουν πια. Τις ακύρωσε το Δευτεροβάθμιο όργανο.

Με ψήφους 3-2 το Δευτεροβάθμιο Πειθαρχικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ έκρινε πως δεν παραβίασαν τη δεοντολογία ο γενικός διευθυντής ενημέρωσης του ΣΚΑΪ, Σταμάτης Μαλέλης, ο διευθυντής του ραδιοφώνου του ΣΚΑΪ, Άρης Πορτοσάλτε και Νίκος Κονιτόπουλος, αρχισυντάκτης της εκπομπής “Σκάι στις 6.00” την εβδομάδα του δημοψηφίσματος, τον Ιούλιο του 2015, σύμφωνα με το typologies.gr.

Τον Απρίλιο, το Πρωτοβάθμιο Πειθαρχικό της ΕΣΗΕΑ είχε επιβάλει 18 μηνη διαγραφή για την κάλυψη του δημοψηφίσματος του  Ιουλίου 2015. Στον Άρη Πορτοσάλτε επιβλήθηκε  ποινή διαγραφής ενός έτους και στον Νίκο Κονιτόπουλο αρχισυντάκτη της εκπομπής «ΣΚΑΪ στις 6» (παρουσιαστής Κωνσταντίνος Μπογδάνο, μή μέλος της ΕΣΗΕΑ) ποινή διαγραφής έξι μηνών.

Επίπληξη επιβλήθηκε στην Όλγα Τρέμη, τη Μαρία Σαράφογλου, τον Μανώλη Καψή και τη Μαρία Χούκλη, ενώ δεν διαπιστώθηκε παραβίαση της δεοντολογίας για τους, Γιάννη Πρετεντέρη και Δημήτρη Οικονόμου.

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here