Αίρεται σταδιακά η απαγόρευση απόπλου -τι ισχύει για τα λιμάνια των νησιών-σασπένς για τους εκδρομείς

Τα μελτέμια του Αυγούστου πάντα αναστατώνουν το πρόγραμμα των εκδρομέων -το ίδιο συνέβη και φέτος. Αρχικά σήμερα υπήρχε απαγόρευση απόπλου και έμειναν μετέωροι στα λιμάνια δεκάδες χιλιάδες ταξιδιώτες που ήθελαν να μετακινηθούν από ή προς τα νησιά του Αιγαίου.

Υπενθυμίζετα ότι  η απαγόρευση απόπλου είχε τεθεί σε ισχύ νωρίς το πρωί, αρχικά μέχρι τις 12.45 το μεσημέρι, λόγω θυελλωδών ανέμων, που αναμενόταν να ξεπεράσουν και τα 9 μποφόρ.

Ομως γύρω στις 10.30 δόθηκε το πράσινο φως για να αρχίσει σταδιακά να αίρεται η απαγόρευση για τις περιοχές στις οποίες προβλέπεται πτώση της έντασης των ανέμων και για δρομολόγια στα οποια κινούνται μεγάλα καράβια που «τα βάζουν» και με πολλά μποφόρ.

Μέχρι στιγμής είναι γνωστό ότι θα πραγματοποιηθούν σταδιακά πολλά δρομολογια από Ραφήνα (όχι όμως και προς Μαρμάρι) . Από τον Πειραιά όπου γίνεται «χαμός» από συνωστισμό θα αρχίσουν να αποπλεουν τα περισσότερα μεγάλα καράβια.

Κλειστή, ωστόσο, εξακολουθεί να παραμένει η γραμμή από το λιμάνι του Λαυρίου για Κέα και Κύθνο.

Από το Ηράκλειο φεύγουν τα πλοία προς Πειραιά απόψε, αλλα τα πρωινά ημερινά  δρομολογια για Κυκλαδες αναβλήθηκαν για αύριο.

Απο Μυτιλήνη είχε μια καθυστέρηση ο απόπλους, αλλά τελικά  ο σημερινός απόπλους έγινε.

Απο Θεσσαλονίκη φεύγουν επισης κανονικά τα επιβατηγά πλοία.

Το μεγαλύτερο πρόβλημα εντοπίζεται στις Κυκλάδες.

Οι  επιβάτες που πρόκειται να ταξιδέψουν καλό είναι να επικοινωνούν πριν την αναχώρησή τους με τα κατά τόπους λιμεναρχεία και τουριστικά πρακτορ Πηγή

 

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here