Αίγυπτος: O ISIS διεκδικεί τη φονική έκρηξη στην Εκκλησία των Κοπτών

Το Ισλαμικό Κράτος ανέλαβε την ευθύνη για την αιματηρή βομβιστική επίθεση της Κυριακής στο παρεκκλήσι του Πέτρου και Παύλου, ακριβώς δίπλα στην έδρα της Κοπτικής Εκκλησίας, στο Κάιρο, όπου 25 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και 49 τραυματίσθηκαν.

Σε ανακοίνωση που μετέδωσε το πρακτορείο Amaq, όργανο προπαγάνδας των τζιχαντιστών, η ISIS δηλώνει ότι ο μαχητής της Αμπού Αμπντάλα αλ Μάσρι. ο καμικάζι που αιματοκύλισε τον καθεδρικό ναό των κοπτών χριστιανών του Καΐρου ήταν μαχητής της ενώ απειλεί να διαπράξει και άλλες επιθέσεις εναντίον της μειονότητας.

Το όνομα που δίνει το Amaq διαφέρει από αυτό που ανακοίνωσαν οι αιγυπτιακές αρχές τη Δευτέρα(Μαχμούντ Σαφίκ Μοχάμεντ Μουστάφ), χωρίς να δίνεται κάποια εξήγηση γι’ αυτό.

Το υπουργείο Εσωτερικών της Αιγύπτου είχε ανακοινώσει νωρίτερα την Τρίτη ότι την επίθεση διέπραξε υποστηρικτής των Αδελφών Μουσουλμάνων.

Πολλές γυναίκες και παιδιά βρίσκονται ανάμεσα στα θύματα της επίθεσης με στόχο τους χριστιανούς κόπτες, οι οποίοι αποτελούν το 10% του πληθυσμού της Αιγύπτου.

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here