Έως Σεπτέμβριο παρατείνει η ΔΕΗ τις 36 δόσεις για οφειλές

Δίμηνη παράταση έδωσε η ΔΕΗ στη δυνατότητα διακανονισμού των οφειλών σε 36 δοσεις .

«Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΔΕΗ προκειμένου να διευκολύνει τους ενδιαφερόμενους, παρατεινει το πρόγραμμα των  36 δόσεων, ως τις 30 Σεπτεμβρίου» σύμφωνα με ανακοίνωση της εταιρείας. «Μετά την μεγάλη ανταπόκριση από πελάτες της, επιχειρήσεις, επαγγελματίες και νοικοκυριά, για ένταξη στο ευνοϊκό πρόγραμμα ρύθμισης ληξιπρόθεσμων οφειλών σε 36 δόσεις, αποφασίσθηκε η παράταση, καθώς αναμένεται αύξηση των αιτημάτων για διακανονισμό. Υπενθυμίζεται ότι η καταβολή της 1ης δόσης πραγματοποιείται με την έγκριση του διακανονισμού» αναφέρει η σχετική ανακοίνωση.

Το ευνοϊκό πρόγραμμα ρυθμίσεων τέθηκε σε ισχύ την 1η Απριλίου και η ΔΕΗ είχε ανακοινώσει ότι οι καταναλωτές έχουν το περιθώριο να προσέλθουν για ρύθμιση στα γραφεία της μέχρι την 31η Ιουλίου.  Το πρόγραμμα δεν απαιτεί  προκαταβολή σημαντικού ποσού όπως παλιότερα, αλλά απαιτεί να γίνει άμεσα η  καταβολή της πρώτης δόσης.

Μέχρι στιγμής έχουν μπει σε αυτο το διακανονισμό 230.000 πελάτες με συνολικό χρέος 680 εκατ. ευρώ.

Υπενθυμίζεται ότι από 1ης Ιουλίου τέθηκε σε εφαρμογή έκπτωση 15% στα τιμολόγια της ΔΕΗ για τους συνεπείς καταναλωτές, η οποία ισχύει και για όσους ρυθμίσουν τις οφειλές τους, αρκεί να τηρούν «ευλαβικά» της δόσεις και να μην αφήνουν στο εξής  απλήρωτους λογαριασμούς – ο διακανονισμός χάνεται αν καθυστερήσει η καταβολή της δόσης και αρχίσουν να τρέχουν τόκοι. Επίσης χάνεται η έκπτωση.

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here