Έφοδος σε σπίτια αυτονομιστών του Καυκάσου στο κέντρο της Αγίας Πετρούπολης

Έφοδο σε κτιριακό συγκρότημα στο οποίο διέμεναν άτομα που συνδέονται με ένοπλα κινήματα στον Βόρειο Καύκασο έκανε η ρωσική αστυνομια στο κέντρο της Αγίας Πετρούπολης  (Πέτρογκραντ ή Λένινγκραντ κατά καιρούς)
Αυτόπτες μάρτυρες που πόσταραν και διάφορα μηνύματα στα κοινωνικά δίκτυα ανέφεραν ότι άκουσαν πυροβολισμούς και τουλάχιστον δύο εκρήξεις
Το συγκρότημα κατοικιών έμεινε περιικυκλωμένα επί ώρες από δεκάδες άνδρες των ειδικών δυνάμεων.
Αξιωματούχος δήλωσε στο πρακτορείο Novosti και στο TASS ότι πρόκειται για επιχείρηση σχετιζόμενη με ένοπλους από τον Βόρειο Καύκασο και στόχος είναι η σύλληψη ατόμων που ειναι καταζητούμενα και αναφέρονται στην ομοσπονδιακή λιστα καταζητουμένων ως εμπλεκομένων «σε παράνομες ένοπλες συμμορίες στην περιοχή του Καυκάσου».

Μέχρι στιγμής έχουν γίνει τρεις συλλήψεις.

ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ ΙΣΛΑΜΙΣΤΩΝ;

Δεν είναι σαφές αν οι αρχές επενέβησαν με στόχο αποκλειστικά  αυτονομιστές  ή η επιχείρηση συνδέεται με το πρόσφατο κάλεσμα του ISIS  «προς τους μουσουλμάνους αδελφούς στον Καύκασο» να επιτεθούν με όποιο όπλο διαθέτουν εναντίον των Ρώσων. Το μήνυμα χαρακτηριστικά ανέφερε προ μηνός:

  • «Πούτιν, θα έρθουμε να σας σκοτώσουμε στα σπίτια σας. Αδέλφια, από τον Καύκασο, πάρτε σχοινιά, μαχαίρια, τσεκούρια ό,τι όπλο βρείτε μπροστά σας και σκοτώσε τους εχθρούς μας στη Ρωσία».

 

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here