Έρευνα-καμπανάκι της ProRata: 6 στους 10 δεν θεωρούν αριστερή την κυβέρνηση, ζητούν αλλαγή σύνθεσης

ΦΩΤΟ: EUROKINISSI(Τ. ΜΠΟΛΑΡΗ)

Το ρευστό πολιτικό σκηνικό, όπως διαμορφώνεται από τις κοινωνικές αντιδράσεις για το ασφαλιστικό αλλά και η επίδραση της προσφυγικής κρίσης, καταγράφονται στην έρευνα της ProRata για την Εφημερίδα των Συντακτών.

Πρόκειται για έρευνα-καμπανάκι για την κυβέρνηση και την πολιτική της καθώς το 78% δεν θέλει να γίνουν άμεσα νέες εκλογές ενώ το 58% προκρίνει την αλλαγή στην σύνθεσή της!

 

Από τα στοιχεία της έρευνας διαφαίνεται ότι ένα ιδιαίτερα μεγάλο μέρος των ερωτηθέντων, το 58%, έχει διαμορφώσει την άποψη ότι η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, δεν είναι μια αριστερή κυβέρνηση.

Λόγω και της θέσης που εκφράζουν πολλά κόμματα της αντιπολίτευσης αλλά και της πίεσης των ΜΜΕ προς την κυβέρνηση για ευνόητους λόγους(τηλεοπτικές άδειες), πρώτη εναλλακτική επιλογή είναι η συγκρότηση οικουμενικής κυβέρνησης(51%).

Ακόμη ένα μεγάλο ποσοστό (42%) εκτιμά ότι η κυβέρνηση «δεν εφαρμόζει αποτελεσματικά τις απαιτούμενες μεταρρυθμίσεις» ενώ το 58% θεωρεί ότι  «δεν αντιστέκεται στις απαιτήσεις των Ευρωπαίων».

Παρόλα αυτά, η συντριπτική πλειονότητα (78%) δεν επιθυμούν τη διεξαγωγή πρόωρων εκλογών.

Τα στοιχεία αυτά θεωρούνται ωστόσο αναμενόμενα σε μεγάλο βαθμό καθώς η δυσαρέσκεια του εκλογικού σώματος αποδίδεται στα πολλά μέτρα του προγράμματος, που είναι όμως εμπροσθοβαρή καθώς πρέπει να τεθούν σε εφαρμογή έως την άνοιξη.

Ετσι, στη κυβέρνηση θεωρούν ότι μετά την επιτυχή ολοκλήρωση της πρώτης αξιολόγησης και με την εφαρμογή του παράλληλου προγράμματος αλλά και την διαφαινόμενη ανάκαμψη της οικονομίας, το πολιτικό κλίμα θα αναστραφεί.

Αποφασιστικό ρόλο σε αυτό, εκτιμάται ότι θα παίξει και η έκβαση της σκληρής μάχης που δίνει η κυβέρνησης απέναντι στην πολιτική, οικονομική και μιντιακή διαπλοκή, η οποία έχει αποδυθεί σ΄έναν ολοκληρωτικό αγώνα για την αντροπή της.

 

 

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here