Έπαυσε ο υπουργός Πολιτισμού τον πρόεδρο του Ελληνικού Φεστιβάλ

Απαλλάχθηκε αίφνης  από τα καθήκοντά του ο πρόεδρος του Δ.Σ. του Ελληνικού Φεστιβάλ Γιώργος Αντωνακόπουλος, με απόφαση του υπουργού Πολιτισμού και Αθλητισμού Αριστείδη Μπαλτά.

Τη θέση του αναλαμβάνει η έως τώρα αντιπρόεδρος και καθηγήτρια του New York University, Ελένη Θεοδωράτου, επί χρόνια στενή φίλη του υπουργού Πολιτισμού

Το ΔΣ του Ελληνικού Φεστιβάλ είχε διοριστεί τον Μάρτιο και δεν έχουμε μέχρι στιγμής στοιχεία ρεπορτάζ για το παρασκήνιο που οδήγησε στην «απαλλαγή»

Φημολογείται πάντως ότι ο Αντωνακόπουλος πρότεινε για τη θέση του γενικού διευθυντή του οργανισμού τον φίλο του Παναγιώτη Δούρο, αδελφό της Ρένας Δούρου και ο Μπαλτάς διαφώνησε κάθετα. Ο Παναγιώτης Δούρος συγκεκριμένα είχε απομακρυνθεί κακήν κακώς από το υπουργείο Πολιτισμού μετά τους άκομψους χειρισμούς στο θέμα που είχε δημιουργηθεί με τον Γιαν Φαμπρ και το Φεστιβάλ Αθηνών -ο Δούρος είχε επιμείνει υπέρ του Φαμπρ τότε αλλά στη συνέχεια φαίνεται ότι τα πράγματα έμπλεξαν ξεπερνώντας τις δυνατότητες του Δούρου

Ομως σύμφωνα με πληροφορίες ο Δούρος και ο Αντωνακόπουλος  είναι και για άλλους λόγους πλέον απορριπτέοι από τον Μπαλτά και μάλλον  υπάρχει μια «γενικότερη  διάσταση απόψεων».

 

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here