Έντονο κλίμα και αντιπαραθέσεις στην ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ

Συνεδρίασε εκτάκτως, επί τέσσερις και πλέον ώρες, σήμερα το μεσημέρι, η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ, απόντος του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα, ο οποίος βρίσκεται στις Βρυξέλλες αλλά και της Προέδρου της Βουλής Ζωής Κωνσταντοπούλου.

Η συνεδρίαση της ΚΟ αφορούσε στην Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου για τα ταμειακά διαθέσιμα, καθώς και τεχνικά θέματα. Κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης η πλειοψηφία των βουλευτών προτίμησαν να μιλήσουν για διαδικαστικά θέματα καθώς και θέματα λειτουργίας της ΚΟ εκφράζοντας έντονα παράπονα για τις «κλειστές πόρτες» των υπουργών αλλά και τα βουλευτικά αυτοκίνητα. Παράλληλα ζήτησαν περισσότερη ενημέρωση για την πορεία των διαπραγματεύσεων και των εξελίξεων γενικότερα.

Η δυσανασχέτιση των βουλευτών για «δευτερεύοντα ζητήματα» προκάλεσε σύμφωνα με πληροφορίες την «έκρηξη» του υπουργού Παραγωγικής Ανασυγκρότησης Παναγιώτη Λαφαζάνη και άλλων βουλευτών που εντάσσονται στο λεγόμενου «αριστερού ρεύματος», οι οποίοι τόνισαν ότι η ΚΟ πρέπει να μιλάει πολιτικά, ενώ όλοι συμφώνησαν πως τα θέματα και οι ρυθμίσεις θα πρέπει να περνάνε από τις Επιτροπές Ελέγχου και Προώθησης του Κοινοβουλευτικού Έργου ώστε να υπάρχει συλλογική ζύμωση.

Ωστόσο έντονη ήταν η αντίδραση του Παναγιώτη Λαφαζάνη,ο οποίος φέρεται να μίλησε με αυστηρή γλώσσα στους βουλευτές με το σκεπτικό ότι ενώ είναι ανοικτά κρίσιμα ζητήματα όπως το θέμα της Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου εκείνοι θέτουν ασχολούνται με ζητήματα μικρότερης πολιτικής σημασίας.

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here