Έντονη ανησυχία για μια νέα απότομη αύξηση της στρατολόγησης παιδιών στο Νότιο Σουδάν εκφράζει η UNICEF

Τους φόβους της για το ενδεχόμενο μιας «νέας απότομης αύξησης» της στρατολόγησης παιδιών, μετά την πρόσφατη έξαρση βίας, που θέτει σε κίνδυνο την ευάλωτη ειρηνευτική συμφωνία στο Νότιο Σουδάν, εξέφρασε χθες Παρασκευή η UNICEF, διαμέσου του αναπληρωτή εκτελεστικού της διευθυντή Τζάστιν Φορσάιθ.

Ο κ. Φορσάιθ, τόνισε μιλώντας στο Γαλλικό Πρακτορείο ότι «Η UNICEF φοβάται μια πιθανή νέα απότομη αύξηση της στρατολόγησης παιδιών-στρατιωτών».

Ακόμη, η UNICEF έχει καταγράψει τη στρατολόγηση περίπου 16.000 παιδιών από το ξέσπασμα του εμφυλίου πολέμου τον Δεκέμβριο του 2013, ενώ γύρω στα 650 παιδιά έχουν στρατολογηθεί από την αρχή της χρονιάς, σημειώνοντας ότι «Παιδιά συνεχίζουν να στρατολογούνται και να χρησιμοποιούνται από τις ένοπλες οργανώσεις παρά τις πολιτικές δεσμεύσεις για τον τερματισμό αυτής της πρακτικής».

Ταυτόχρονα, η UNICEF επισημαίνει ότι γύρω στις 13.000 παιδιά αγνοούνται στο Νότιο Σουδάν, και άλλα 250.000 παιδιά υποσιτίζονται.

Επιπλέον, η UNICEF απευθύνει κάλεσμα προκειμένου να σταματήσει άμεσα η «συστηματική χρήση των βιασμών, της σεξουαλικής εκμετάλλευσης και των απαγωγών, ως όπλων πολέμου».

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here