Ένταλμα σύλληψης σε βάρος του Γκιουλέν – Μένος Ερντογάν κατά επιχειρήσεων που συνδέονται με τον αυτοεξόριστο ιεροκήρυκα

Ένταλμα σύλληψης σε βάρος του αυτοεξόριστου στις ΗΠΑ ιεροκήρυκα Φετουλάχ Γκιουλέν, εξέδωσε δικαστήριο της Κωνσταντινούπολης, σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων Ανατολή, με τον Γκιουλέν να θεωρείται από την τουρκική κυβέρνηση ως ο ιθύνων νους της απόπειρας πραξικοπήματος, τη στιγμή που ο ίδιος ο Φετουλάχ Γκιουλέν αρνείται οποιαδήποτε ανάμειξή του.

Σύμφωνα και με το ένταλμα, ο Γκιουλέν κατηγορείται ότι «διέταξε την απόπειρα πραξικοπήματος της 15ης Ιουλίου», και πλέον, αναμένεται να τεθεί το επίσημο αίτημα από την Τουρκία προς τις ΗΠΑ, για την έκδοση του αυτοεξόριστου ιεροκήρυκα, ο οποίος ζει στην πολιτεία της Πενσιλβάνια από το 1999.

Από την πλευρά της, η Ουάσινγκτον έχει ζητήσει από την άγκυρα στοιχεία που να αποδεικνύουν την εμπλοκή του Φετουλάχ Γκιουλέν στην απόπειρα πραξικοπήματος της 15ης Ιουλίου, με τις τουρκικές αρχές να ισχυρίζονται πως έχουν καταθέσει ήδη φακέλους με στοιχεία που φανερώνουν το ρόλο του Γκιουλέν στην αποτυχημένη απόπειρα πραξικοπήματος, με τους συγκεκριμένους φακέλους να έχουν αποσταλεί δύο φορές.

Ο πρόεδρος της Τουρκίας Ταγίπ Ερντογάν δήλωσε σήμερα ότι θα αποκόψει τα έσοδα των επιχειρήσεων που συνδέονται με τον τούρκο ιεροκήρυκα που ζει στις ΗΠΑ και τον οποίο κατηγορεί ότι ενορχήστρωσε το αποτυχημένο πραξικόπημα, χαρακτηρίζοντας τα σχολεία, τις επιχειρήσεις και τις φιλανθρωπικές οργανώσεις του «εστίες τρομοκρατίας».

Ερντογάν: Δεν θα υπάρξει κανένα έλεος στην καταστολή των επιχειρηματικών συμφερόντων που συνδέονται με τον Γκιουλέν

Την αποκοπή των εσόδων όλων των επιχειρήσεων που συνδέονται με τον ιεροκήρυκα Φετουλάχ Γκιουλέν, προανήγγειλε σήμερα ο πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, χαρακτηρίζοντας τις συγκεκριμένες επιχειρήσεις και φιλανθρωπικές οργανώσεις ως «εστίες τρομοκρατίας».

Σε ομιλία του αρχηγού του τουρκικού κράτους από το προεδρικό μέγαρο, η οποία μεταδόθηκε ζωντανά, ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν δήλωσε ότι οι επιχειρήσεις είναι ο τομέας στον οποία το δίκτυο του Φετουλάχ Γκιουλέν εξακολουθεί να είναι ισχυρότερο, προσθέτοντας ότι δεν θα υπάρξει κανένα έλεος στην καταστολή των συμφερόντων του Φετουλάχ Γκιουλέν.

Σύμφωνα με τον Τούκρο πρόεδρο ο αυτοεξόριστος ιεροκήρυκας χρησιμοποιεί το εκτεταμένο δίκτυο σχολείων, φιλανθρωπικών οργανώσεων και επιχειρήσεων που έχει οικοδομήσει στην Τουρκία και στο εξωτερικό στη διάρκεια δεκαετιών, προκειμένου να εισχωρήσει σε κρατικούς θεσμούς και να φτιάξει μια «παράλληλη δομή» με σκοπό να αναλάβει τα ηνία της χώρας.

Ακόμη, ο πρόεδρος Ερντογάν, στη διάρκεια ομιλίας του ενώπιον των επικεφαλής των επιμελητηρίων και των χρηματιστηρίων, τόνισε ότι το «κίνημα Γκιουλέν» και οι υποστηρικτές του «Δεν έχουν καμία σχέση με θρησκευτική κοινότητα, είναι μια κανονική τρομοκρατική οργάνωση… Ο καρκίνος είναι διαφορετικός, αυτός ο ιός έχει επεκταθεί παντού».

Σε ό,τι αφορά τις περισσότερες από τις 60.000 διώξεις που έχουν γίνει μέχρι στιγμής σε στρατιωτικούς, δικαστικούς και δημοσίους υπαλλήλους, οι οποίοι είτε βρίσκονται σε διαθεσιμότητα, είτε βρίσκονται υπό έρευνα, είτε έχουν συλληφθεί, ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν ανέφερε ότι οι συλλήψεις που έχουν γίνει μέχρι σήμερα είναι μόνο η κορυφή του παγόβουνου.

 

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here