Ένα ιστορικό κάλεσμα συμπόρευσης, μια ιστορική στιγμή χειραφέτησης!

 

Του  ΑΝΤΩΝΗ ΣΚΟΡΔΙΛΗ

Την αμέριστη συμπαράστασή της στις διεκδικήσεις του ΛΟΑΤ κινήματος εκφράζει η Κίνηση Χειραφέτησης ατόμων με αναπηρία δηλώνοντας ότι θα είναι ενεργά παρούσα σήμερα Τρίτη 21/12 και ώρα 6 το απόγευμα έξω από την Ελληνική Βουλή την ώρα που οι “πατέρες του έθνους” θα συζητούν και αποφασίζουν τα περί του Συμφώνου Συμβίωσης.

Πρόκειται, αδιαμφισβήτητα, για μια σημαντική στιγμή στην ιστορία των μια ζωή ολάκερη περιχαρακωμένων στα του οίκου τους κοινωνικών κινημάτων, ιδιαίτερα δε του εκ γενετής εξαρτημένου από τις πλέον στερεοτυπικές – κανονιστικές αντιλήψεις περί οικογένειας αναπηρικού κινήματος. Υπό την πολύ κρίσιμη αυτή έννοια, τόσο το κάλεσμα καθαυτό συμπαράστασης – προς κάθε χειραφετημένο πολίτη με αναπηρία – της πρωτοπόρου “Κίνησης”, όσο και το περιεχόμενό του, αποκτούν πολύ μεγάλη σημασία. Άνευ υπερβολής, ιστορική.

Επί του περιεχομένου, οι πρωτοπόροι της Κίνησης Χειραφέτησης ατόμων με αναπηρία επενδύουν σε αυτό που κάθε αληθής κοινωνική πρωτοπορία, κάθε κίνημα χειραφέτησης που πράγματι σέβεται τον εαυτό του, οφείλει να επενδύει: Στην ανάδειξη της επιμελώς και επί χρόνια συγκαλυμμένης κοινωνικής αλήθειας, ή αλλιώς στην αμφισβήτηση του πέπλου της επιβεβλημένης λήθης. Το οποίον υπηρετείται ΜΟΝΟ με την διαρκή και επίμονη διεκδίκηση – κάθε ώρα και στιγμή – του ξαναζωντανέματος της μνήμης. Κάτι το οποίο, για πολλοστή φορά προ μερικών ημερών, οι της “Κίνησης” επιχείρησαν και επέτυχαν, δημιουργώντας (ξανά) την ικανή και αναγκαία προϋπόθεση για κάθε βήμα κοινωνικής διεξόδου από την λήθη: Την προϋπόθεση της ζωντανής/ ενεργού μνήμης.

Τα αποδεικτικά εκπλήρωσης αυτής της κρισιμότερης όλων προϋπόθεσης (αληθινής προόδου) αποτυπώνονται εντός του σημερινού ιστορικού καλέσματος της “Κίνησης” – προς κάθε χειραφετημένο πολίτη με αναπηρία – με τον πλέον μετωπικό/ κάθετο τρόπο. Αντιγράφουμε το ζουμί :

Να θυμίσουμε σε όσους και όσες παριστάνουν ότι κόπτονται για την αρμονική ανάπτυξη των παιδιών και αμφισβητούν το δικαίωμα των ομόφυλων ζευγαριών να αποκτήσουν και αναθρέψουν παιδιά, ότι στα κλειστά ιδρύματα της χώρας μας “ζουν” περίπου 5.000 άνθρωποι με αναπηρία και οι 900 είναι παιδιά. Παιδιά που οι ετερόφυλοι γονείς τους εγκατέλειψαν διότι δεν πληρούν τις προδιαγραφές “κανονικότητας” όπως οι ίδιοι τις αντιλαμβάνονται, παιδιά τα οποία με τον εγκλεισμό τους “πληρώνουν” την επικρατούσα λογική του “κανονικού” και του “παθολογικού”.

 

 

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here