Έμποροι: Άμεση συμφωνία για την αποφυγή χρεοκοπίας

Ανοικτή επιστολή προς τον Πρωθυπουργό έστειλε ο πρόεδρος της Eθνικής Συνομοσπονδίας Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας, Βασίλης Κορκίδης τονίζοντας την αναγκαιότητα επίτευξης μιας συμφωνίας που θα αποτρέψει τη χρεοκοπία της χώρας επισημαίνει.

Όπως αναφέρει η επιστολή «Η ζημιά που έχει γίνει με το κλείσιμο των τραπεζών είναι ανυπολόγιστη, αφού χάθηκε κάθε εμπορική πίστη. Καλέσετε άμεσα τους θεσμοθετημένους κοινωνικούς εταίρους εργοδοτών και εργαζομένων και να συμφωνήστε μαζί τους, ένα κοινωνικό συμβόλαιο.»

«Την ώρα που η αγορά δοκιμάζεται και η οικονομία βυθίζεται, ως Έλληνας προς Έλληνα, σας απευθύνω από καρδιάς ένα μήνυμα αγωνίας, αναφέρει ο κ. Κορκίδης, κύριε Πρωθυπουργέ, αγνοήστε τις κομματικές φωνές και τις κραυγές σύγχυσης, σεβαστείτε τις θυσίες του ελληνικού λαού, πάρτε προσωπικά την ευθύνη των αποφάσεων σας, πάση θυσία πηγαίνετε να σώσετε την πατρίδα από τη χρεοκοπία. Ως Έλληνας Πρωθυπουργός το οφείλετε στην Ελλάδα και σε όλους τους Έλληνες.

Σας εύχομαι καλή δύναμη και επιτυχία στην επίτευξη μιας σωτήριας συμφωνίας υπέρ της χώρας μας».

Ο πρόεδρος υπογραμμίζει ότι η επομένη μέρα του Δημοψηφίσματος, βρίσκει την ελληνική αγορά με τα ίδια σοβαρά προβλήματα και ακόμα δυσκολότερες συνθήκες που πρέπει άμεσα να λυθούν και όλοι οι Έλληνες, ανεξαρτήτως προτιμήσεων και πολιτικής ταυτότητας, οφείλουμε να στηρίξουμε τη χώρα και να μην επιτρέψουμε έναν παράλογο και αδιέξοδο διχασμό.

Έξι χρόνια κρίσης μας εξάντλησαν, μας έφεραν στα όριά μας. Δεν υπάρχει κανένας απολύτως λόγος και δεν πρέπει να κάνουμε σε κανένα το χατίρι, να αλληλοφαγωθούμε.

Εσείς ως Πρωθυπουργός, μαζί με τους πολιτικούς αρχηγούς του τόπου, πρέπει να φτάσετε σε μία κοινή συνισταμένη, σε ένα ελάχιστο εθνικής συνεννόησης, για να σώσετε τη χώρα και να διεκδικήσετε ένα καλύτερο μέλλον για τις επόμενες γενιές. όπως αναφέρεται στην επιστολή.

 

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here