Έληξε η ομηρεία στη Μπουρκίνα Φάσο-23 οι νεκροί, 126 απελευθερώθηκαν

Εληξε σύμφωνα με ενημέρωση στις 11 το πρωί του Σαββάτου, η επιχείρηση των δυνάμεων ασφαλείας στο ξενοδοχείο Splendid στην πρωτεύουσα Ουαγκαντούγκου της Μπουρκίνα Φάσο, στο οποίο το βράδυ της Παρασκευής εξαπέλυσαν επίθεση ένοπλοι ισλαμιστές, 

Σύμφωνα με τον υπουργό Δημόσιας Τάξης της χώρας, 23 είναι οι νεκροί, ανάμεσά τους οι 3 τζιχαντιστές τρομοκράτες ενώ απελευθερώθηκαν 126 άτομα.

Την ευθύνη για την οποία ανέλαβε η  Αλ Κάιντα στο Ισλαμικό Μάγρεμπ (AQMΙ).

Αμερικανικές και γαλλικές ειδικές δυνάμεις συνδράμουν τις αρχές της χώρας στις προσπάθειες ανάκτησης του ελέγχου του πολυτελούς ξενοδοχείου. Ανέφερε ακόμη ότι κατά τη διάρκεια της επιχείρησης, σκοτώθηκαν τρεις τζιχαντιστές, όπως τους χαρακτήρισε ο υπουργός, διευκρινίζοντας ότι πρόκειται για έναν Άραβα και δύο μαύρους Αφρικανούς.

Λίγο νωρίτερα, αξιωματούχος της αστυνομίας έκανε γνωστο πως οι δράστες έχουν τοποθετήσει εκρηκτικά στους πάνω ορόφους του ξενοδοχείου, κάτι που κάνει πιο δύσκολο το έργο των δυνάμεων ασφαλείας.   Ο πρόεδρος της Γαλλίας Φρανσουά Ολάντ καταδίκασε την επίθεση, λέγοντας  ότι γαλλικές δυνάμεις παρέχουν την υποστήριξή τους στις δυνάμεις της χώρας.

splendid

Η επίθεση στο ξενοδοχείο έγινε στις 7 τοπικη ώρα της Παρασκευής. Μάρτυρες είπαν πως οι ένοπλοι όρμησαν στο 4όροφο ξενοδοχείο Splendid hotel πυρπολώντας αυτοκίνητα και πυροβολώντας στον αέρα πριν φτάσουν οι δυνάμεις ασφαλείας.

Αλλος μάρτυρας είπε στο Associated Press  ότι ειδε 4 ανδρες να επιτίθενται στο ξενοδοχείο και στο γειτονικό  Cappuccino Cafe περίπου στις 7.30pm τοπική ώρα.  Ενας άλλος είπε πως οι δυνάμεις ασφαλείας όταν έφτασαν έκαναν μεταβολή αντί να αντιπαρατεθούν με τους ενόπλους.

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here