Έκλεισαν συμβολικά το υπουργείο Υγείας με αλυσίδες

Σε συμβολική κατάληψη και κλείσιμο του υπουργείου Υγείας με αλυσίδες προχώρησαν το πρωί της Παρασκευής εργαζόμενοι των δημοσίων νοσοκομείων με αίτημα την τήρηση των υποσχέσεων της κυβέρνησης για προσλήψεις προσωπικού.

Όπως ανέφερε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ Μιχάλης Γιαννακός, «πριν ένα χρόνο ο πρωθυπουργός υποσχέθηκε 4.500 προσλήψεις και αύξηση της χρηματοδότησης. Κανένα από τα δύο δεν υλοποιήθηκε, η χρηματοδότηση μειώθηκε, ενώ σύμφωνα με στοιχεία οι μισθωτοί στο ΕΣΥ είναι λιγότεροι φέτος κατά 2500 από πέρυσι»

Η ΠΟΕΔΗΝ διαμαρτύρεται για την «υποχρηματοδότηση» και «υποστελέχωση» του ΕΣΥ, επισημαίνοντας, ότι τα νοσοκομεία λειτουργούν σε συνθήκες «έκτακτης ανάγκης». Σύμφωνα με την ΠΟΕΔΗΝ, στους προμηθευτές τα νοσοκομεία οφείλουν πάνω από 2 δισ. ευρώ και «αδυνατούν να προμηθευτούν υλικά και φάρμακα» με αποτέλεσμα να «κινδυνεύουν ανθρώπινες ζωές». Παράλληλα, σύμφωνα με την Ομοσπονδία, το προσωπικό μειώθηκε την τελευταία τριετία κατά 15%. Όπως αναφέρεται ενδεικτικά, το 2015 αποχώρησαν 2.775 εργαζόμενοι και οι προσλήψεις ήταν 382.

Ο αποκλεισμός έληξε λίγο μετά τις 12 το μεσημέρι. Οι συνδικαλιστές αποχώρησαν από το υπουργείο Υγείας. Όπως είπε ο κ. Γιαννακός θα μεταβούν στο υπουργείο Εργασίας, καθώς ένα από τα βασικά αιτήματά τους παραμένει η ένταξη των εργαζομένων στα νοσοκομεία, στα βαρέα και ανθυγιεινά επαγγέλματα.

 

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here