Έκθεση μαυρόασπρων με τίτλο ΠρόΣΩΠΑ του φωτορεπόρτερ Δημήτρη Μεσσήνη

Έκθεση φωτογραφίας του βραβευμένου φωτορεπόρτερ Δημήτρη Μεσσήνη (πατέρα του Άρη Μεσσήνη που επίσης βραβεύτηκε πρόσφατα) φιλοξενεί το Τελλόγλειο ‘Ιδρυμα στη Θεσσαλονίκη (Αγίου Δημητριου 159).

Η έκθεση αρχίζει στις 15 και λήγει στις 30 Σεπτεμβρίου.

«Το πρόσωπο είναι η ψυχή σου» λέει ο Δημήτρης Μεσσήνης και στην έκθεσή του θα παρουσιάσει μία επιλογή έργων του που χρονολογούνται από το 1991 μέχρι σήμερα.

Πρόκειται για την πρώτη ατομική έκθεση του Έλληνα φωτορεπόρτερ που  τα τελευταία  25 χρόνια έχει εργαστεί για διεθνή μέσα ενημέρωσης και έχει καλύψει το μεγαλύτερο μέρος των πολέμων και συγκρούσεων στην Ευρώπη, τη Μέση Ανατολή, την Αφρική και την Ασία. Ο Δημ. Μεσσήνης έχει εργαστεί για το AFP αλλά υπήρξε και  Senior Photo Editor του Associated Press για την Ευρώπη, Μέση Ανατολή και Αφρική με έδρα το Λονδίνο για το διάστημα 2004 –  2006.

Σε αρκετές διεθνείς αποστολές, όπως το βοσνιακό πόλεμο, τον πόλεμο στο Κοσσυφοπέδιο, τους βομβαρδισμούς κατά της Γιουγκοσλαβίας, την κρίση στη Μέση Ανατολή και τον πόλεμο στο Αφγανιστάν, υπήρξε συντονιστής των φωτογραφικών ομάδων.

Παράλληλα έχει καλύψει κορυφαία αθλητικά γεγονότα, όπως τους Θερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες της Βαρκελώνης, της Ατλάντα και της Αθήνας, καθώς και τους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες του Albertville. Έχει επίσης καλύψει το Παγκόσμιο Κύπελλο Ποδοσφαίρου στις ΗΠΑ, Γαλλία, Ιαπωνία – Κορέα και τη Γερμανία.

 

 

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here