Χαλέπι: Σφοδρές μάχες, ο στρατός προελαύνει, οι κάτοικοι φεύγουν

Κατά χιλιάδες αποχωρούν από το Ανατολικό Χαλέπι και καταφεύγουν στο Δυτικό τομέα ή την κουρδική συνοικία, κάτοικοι και άμαχοι που βρίσκονται στη μέση πυρών και βομβαρδισμών. Την ίδια στιγμή, ο στρατός του Ασαντ προελαύνει κατακτώντας τη μια συνοικία μετά την άλλη στις ανταρτοκτατούμενες περιοχές.

«Από τη νύχτα, σχεδόν 1.700 άμαχοι έφυγαν προς τις περιοχές που ελέγχουν οι κυβερνητικές δυνάμεις την ώρα που περισσότεροι από 2.500 άνθρωποι έχουν καταφύγει στην κουρδική συνοικία Σέιχ Μαγκσούντ» ανέφερε το Συριακό Παρατηρητήριο.

Σφοδρές μάχες, ο στρατός του Άσαντ κατέλαβε δύο ακόμα συνοικίες στο Χαλέπι

Οι κυβερνητικές δυνάμεις ανακατέλαβαν σήμερα δύο επιπλέον συνοικίες που μέχρι πρότινος ήλεγχαν οι αντάρτες στο Χαλέπι, μετά την ανάκτηση χθες της μεγαλύτερης συνοικίας του τομέα, έγινε γνωστό από το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

«Ο στρατός και οι δυνάμεις που τον υποστηρίζουν ανέκτησαν σήμερα τον έλεγχο του Τζαμπάλ Μπαντρό, κατόπιν του Μπααντίν», δύο συνοικιών που γειτνιάζουν με το Μασάκεν Χανάνο το οποίο ανακατέλαβαν χθες, είπε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο Ράμι Αμπντέλ Ραχμάν, διευθυντής της ΜΚΟ.

Την ίδια ώρα, βρίσκονται σε εξέλιξη σφοδρές μάχες μεταξύ των κυβερνητικών στρατευμάτων και των ανταρτών στην στρατηγικής σημασίας συνοικία Σαχούρ, η ανάκτηση του ελέγχου της οποίας θα επιτρέψει στον συριακό στρατό να κόψει στα δύο το ανατολικό Χαλέπι.

Επομένως, οι κυβερνητικές δυνάμεις έχουν ήδη ανακαταλάβει τρεις συνοικίες σε διάστημα 24 ωρών, την 13η ημέρα της επιχείρησης που ξεκίνησε την 15η Οκτωβρίου με στόχο την ανάκτηση του ελέγχου του ανταρτοκρατούμενου τομέα του Χαλεπιού.

«Η ταχεία πρόοδος που καταγράφει ο συριακός στρατός οφείλεται στην στρατηγική επίθεσης που ακολουθεί στο ανατολικό Χαλέπι, εναντίον πολλών μετώπων, με αποτέλεσμα να αποδυναμώνει τις δυνάμεις των ανταρτών» εξήγησε ο Ραχμάν.

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here