Βρυξέλλες: Συνάντηση Τσακαλώτου-Θεσμών πριν το Eurogroup για γεφύρωση διαφορών-Ισχυρή δέσμευση της κυβέρνησης απαιτεί το ΔΝΤ για να επιστρέψει

Συνάντηση μεταξύ των υπουργών Οικονομικών και Εργασίας και των θεσμών υπό τον Γερούν Ντάισελμπλουμ, πραγματοποιείται πριν την έναρξη των εργασιών του Eurogroup, σε μια ύστατη προσπάθεια να γεφυρωθούν οι μεγάλες διαφορές κυρίως σε ό,τι αφορά εργασιακά, δημοσιονομικό, ενεργειακό,  μεταξύ ελληνικής κυβέρνησης και δανειστών. 

Μόνο τότε λένε οι πληροφορίες, θα επιβεβαιωθεί επίτευξη προόδου στις διαπραγματεύσεις και θα ανοίξει ο δρόμος για την επιστροφή των θεσμών στην Αθήνα.

Προπαρασκευαστική συνάντηση Τσακαλώτου-εκπροσώπων των θεσμών είχε γίνει και πριν το πριν το προηγούμενο Eurogroup, με αποτέλεσμα τότε η συνεδρίαση να ολοκληρωθεί γρήγορα. Τώρα όμως οι θεσμοί και ιδίως το ΔΝΤ, απαιτούν μια πολύ ισχυρή δέσμευση της ελληνικής κυβέρνησης για να επιστρέψει η κ. Βελκουλέσκου στην Αθήνα.

Με δεδομένο ότι-εργασιακό, δημοσιονομικό και ενεργειακά παραμένουν ακλόμη ανοικτά λόγω των μεγάλων διαφορών, ουσιαστικά το ΔΝΤ εκβιάζει την ελληνική κυβέρνηση μα άτακτη υποχώρηση και αποδοχή των θέσεων του, προκειμένου να συνεχισθούν οι διαπραγματεύσεις για την δεύτερη αξιολόγηση.

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here