Τζανακόπουλος: Εφικτή η συμφωνία- Oχι σε νέα μέτρα -Σενάριο της ΝΔ οι εκλογές

 

Η κυβέρνηση, μετά και τις επαφές που είχε ο πρωθυπουργός και τα κυβερνητικά στελέχη στην Αθήνα με τον Ευρωπαίο Επίτροπο Πιέρ Μοσκοβισί, θεωρεί ότι είναι ρεαλιστικός και εφικτός ο στόχος για επίτευξη συμφωνίας με τους θεσμούς ως του Εurogroup. Ομως δεν πρόκειται να γίνουν αποδεκτά νέα μέτρα για μετά το 2018 και ακραίες ρυθμίσεις στα εργασιακά. 

Αυτό τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δ. Τζανακόπουλος, κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών, προσθέτοντας ότι το σενάριο των εκλογών, διαρκούσης της διαπραγμάτευσης, θα ανακόψει την πορεία ανάκαμψης της ελληνικής οικονομίας και επομένως δεν είναι επιλογή της κυβέρνησης αλλά σχέδιο της ΝΔ.

«Τυχόν επιβεβαίωση του σεναρίου, θα διέκοπτε την αξιολόγηση, θα διέκοπτε τη συζήτηση -το μομέντουμ- για τη ρύθμιση του χρέους, για μετά το 2017 ή και ποτέ, η χώρα δεν θα έμπαινε στο QE, και η ΝΔ θα μπορούσε να επιβάλει σκληρή λιτότητα και 4ο μνημόνιο» σημείωσε ο κ. Τζανακόπουλος, προσθέτοντας ότι αυτό δεν είναι το σχέδιο της κυβέρνησης.

«Το σενάριο των εκλογών δεν είναι υπαρκτό, όχι για λόγους που αφορούν την κυβέρνηση, αλλά τη διαπραγμάτευση και το μέλλον της χώρας» σημείωσε.

Ερωτηθείς για το ενδεχόμενο συνάντησης του Αλέξη Τσίπρα με τον Ταγίπ Ερντογάν, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ανέφερε ότι δεν έχει καθοριστεί, αλλά αυτό θα γίνει την κατάλληλη στιγμή, εφόσον επανεκκινήσουν οι συνομιλίες για το Κυπριακό.

Ο κ. Τζανακόπουλος όσον αφορά τα εργασιακά, επανέλαβε ότι δεν πρόκειται να γίνει καμία αλλαγή, εάν βρίσκεται εκτός του ευρωπαικού κεκτημένου.

Προς επίρρωση της κυβερνητικής αισιοδοξίας για κλείσιμο της συμφωνίας, τις επόμενες ημέρες, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος επικαλέσθηκε τη χθεσινή δήλωση του προέδρου της ΕΚΤ Μάριο Ντράγκι, ότι η συμφωνία για το χρέος είναι προς το συμφέρον της Ευρωζώνης.

 

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here