Τελείωσε με εκβιασμούς το Εurogroup-Δεν επιστρέφουν οι θεσμοί μέχρι να υπάρξει πρόοδος-Στόχος η 7η Απριλίου

Ολοκληρώθηκε η συνεδρίαση του Eurogroup χωρίς εξελίξεις για την Ελλάδα. Οι θεσμοί προς το παρόν τουλάχιστον, δεν επιστρέφουν, απαιτώντας να υπάρξει προηγουμένως μεταξύ Αθήνας και κουαρτέτου πρόοδος στα κρίσιμα ζητήματα που μένουν ανοιχτά(εργασιακά, ενεργειακά, δημοσιονομικά).

Ωστόσο αποφασίσθηκε να συνεχιστούν και να ενταθούν οι διαπραγματεύσεις αυτήν την εβδομάδα στις Βρυξέλλες, όπως δήλωσε ο Ντάισελμπλουμ. Στόχος είναι να καταλήξουμε σε μια πλήρη συμφωνία, συμπλήρωσε, χωρίς όμως να μπορεί να εγγυηθεί ότι αυτό θα καταστεί εφικτό μέχρι το Eurogroup της 7ης Απριλίου

Ο πρόεδρος του Eurogroup μετά την προπαρασκευαστική συνάντηση μεταξύ ελληνικής πλευράς και θεσμών που προηγήθηκε της συνεδρίασης αρκέστηκε να δηλώσει «συζητήσαμε την πρόοδο. Θα αναφέρω το αποτέλεσμα στο Eurogroup και θα σας μιλήσω μετά».

Από την πλευρά του ο Β.Σόιμπλε δήλωσε ότι «το θέμα της Ελλάδας δεν έχει ακόμη ολοκληρωθεί. Μην περιμένετε μια θεαματική συνεδρίαση. Η τρόικα, σε συνεργασία με την Ελλάδα, θα πρέπει να καταλήξουν στο συμπέρασμα εάν τηρούνται οι δεσμεύσεις του προγράμματος. Υπάρχουν σαφείς όροι για το πότε τηρούνται. Στην συνέχεια πιθανώς να υπάρξει συμφωνία. Μεταξύ θεσμών και ελληνικής κυβέρνησης υπάρχει δυσκολία να βρεθεί συμφωνία. Θα μπορούσαμε να έχουμε ολοκληρώσει αυτό το θέμα (της αξιολόγησης) πολύ νωρίτερα, αλλά θα προχωρήσουμε τελικά προς την επίλυσή. Πάντως το ελληνικό θέμα δεν θα μας απασχολήσει πολύ σήμερα», είπε ο Σόιμπλε προσερχόμενος στο Eurogroup.

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here