Τα αφηγήματα της ΔΕΘ: ΣΥΡΙΖΑ για Μητσοτάκη – ΛΑΕ και για τους δύο

Ανακοίνωση για  τη συνέντευξη Τύπου του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας στην 82η ΔΕΘ, εξέδωσε ο ΣΥΡΙΖΑ, αλλά συναφή ανακοίνωση εξέδωσε  και η ΛΑΕ για ΣΥΡΙΖΑ και Μητσοτακη

Η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ για τη συνέντευξη του  Κυριάκου Μητσοτάκη έχει ως εξής:

«Αφού επί δύο χρόνια ζητούσε επίμονα εκλογές (!), που φυσικά δεν του «βγήκαν», σήμερα πιστεύει ότι η ελληνική κοινωνία θα στηρίξει τις ακραία νεοφιλελεύθερες θέσεις του που απευθύνονται στην κρατικοδίαιτη ολιγαρχία. Δηλαδή την ελίτ που έφερε τη χώρα στη χρεοκοπία». Ο πρόεδρος της Ν.Δ. επανέλαβε τις δεσμεύσεις του για νέο, τέταρτο, μνημόνιο, διέπρεψε, για μια ακόμα φορά, στο ρόλο του ως πλασιέ επιχειρηματικών συμφερόντων, επέδειξε τη μέγιστη δυνατή προθυμία του στις πιο ακραίες απαιτήσεις των δανειστών, ενώ απέτυχε να πάρει αποστάσεις από την ακροδεξιά καλύπτοντας και πάλι τον αντιπρόεδρό του κ. Γεωργιάδη.»

«Ο πρόεδρος της Ν.Δ. δεν έδωσε καμία απάντηση για τα σημερινά δημοσιεύματα (Documento, rpntv.gr) αφού πρώτα δεν άφησε κανένα περιθώριο για ερώτηση, σχετικά με το επίμαχο ζήτημα της αποπληρωμής των δανείων εκατοντάδων εκατομμυρίων ευρώ της Ν.Δ. Βέβαια δεν περιμέναμε κάτι διαφορετικό από τον ακραία νεοφιλελεύθερο και ξεδιάντροπα λαϊκιστή κ. Μητσοτάκη», καταλήγει η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ.

(Η αναφορά σε δημοσιεύματα αφορά στις προσπάθειες του αρχηγού της ΝΔ να κουρευτούν και να «εξαφανιστούν»  δάνεια ύψους 200 εκατ ευρώ προς το κομμα του)

Ανακοίνωση με την οποία σχολιάζει την παρουσία του Κυριάκου Μητσοτάκη στην 82η ΔΕΘ, εξέδωσε και το γραφείο τύπου της Λαϊκής Ενότητας.

«Οι εμφανίσεις του Κυρ. Μητσοτάκη στην ΔΕΘ επιβεβαίωσαν την απόλυτη πολιτική γύμνια και την πολιτική κενολογία του. Ακόμα κι αυτές τις περιορισμένες φορολογικές εξαγγελίες του, ο Κυρ. Μητσοτάκης τις εμφάνισε ως παραδοσιακός Μαυρογιαλούρος. Κι’ αυτό γιατί  παρ’ ότι ειναι  πιο μνημονιακός από το μνημόνιο, ξέχασε να τις κοστολογήσει και ξέχασε να καταγράψει τα ισοδύναμα μέτρα που θα τις αντικαταστήσουν και θα πέσουν βαριά στις πλάτες του ελληνικού λαού.Πέραν τούτων, εξάρτησε την υλοποίηση των όποιων φορολογικών εξαγγελιών του από την δεινή ικανότητα του να πείσει την τρόικα να αποδεχθεί τις προτάσεις του, ικανότητα που υποτίθεται δεν διέθεταν ΓΑΠ, Σαμαράς και Τσίπρας αλλά την διαθέτει με το παραπάνω, όπως είπε αυτοθαυμαζόμενος, ο ίδιος ο Κυρ. Μητσοτάκης.»

«Δεν έχει εμφανισθεί, ίσως, πιο παρακμιακό πολιτικό δίδυμο σε αυτήν τη χώρα από το δίδυμο Τσίπρα – Μητσοτάκη, το οποίο, σε μια Ελλάδα που την έχουν καταντήσει κάτι χειρότερο από αποικία, επιχειρεί να εκφράσει ένα τόσο ξεπεσμένο δικομματικό σκηνικό, του οποίου το επενδυτικό σήμα κατατεθέν κινείται ανάμεσα στην οικολογική καταστροφή των χρυσοθήρων της Eldorado στην Χαλκιδική και των σαπιοκάραβων του Κουντούρη στο Πέραμα».

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here