Σπίρτζης: Ενισχύουμε το ρόλο των ΕΛΤΑ στη παγκόσμια ταχυδρομική αγορά

Τους βασικούς άξονες του κυβερνητικού σχεδιασμού για τον εκσυγχρονισμό, την επέκταση, και τη βιώσιμη ανάπτυξη του ταχυδρομικού τομέα και των ταχυδρομικών υπηρεσιών στις νέες συνθήκες της παγκόσμιας ταχυδρομικής αγοράς, παρουσίασε ο υπουργός ΥΠΟΜΕΔΙ κ. Χρήστος Σπίρτζης 

Με ομιλία – παρέμβαση που πραγματοποίησε, συμμετέχοντας στις εργασίες της 26ης Διυπουργικής Συνάντησης της Παγκόσμιας Ενωσης Ταχυδρομείων στην Κωνσταντινούπολη, ο υπουργός ΥΠΟΜΕΔΙ κ. Χρήστος Σπίρτζης ανέδειξε μεταξύ άλλων τα εξής:

-Την αξιοποίηση των ταχυδρομικών υπηρεσιών και τον στρατηγικό ρόλο των ΕΛΤΑ στη λειτουργία και την ανάπτυξη υπηρεσιών και νέων προϊόντων, κοινωνικού και δημόσιου ενδιαφέροντος, όπως αυτές διαμορφώνονται, στην εποχή της ψηφιακής οικονομίας.

-Τη δυναμική αξιοποίηση και αναβάθμιση των ΕΛΤΑ , ούτως ώστε η λειτουργία τους να διασφαλίζει αφενός τη διεθνή ανταγωνιστικότητά τους και αφετέρου την προσήλωση στις αρχές της καθολικής υπηρεσίας με την εξυπηρέτησης ακόμη και της τελευταίας ακριτικής περιοχής της χώρας.

-Την αναγκαιότητα να αξιοποιηθεί στο έπακρο η συσσωρευμένη εμπειρία του ενός και πλέον αιώνα ενεργής παρουσίας της Παγκόσμιας Ενωσης Ταχυδρομείων.

Ο υπουργός ΥΠΟΜΕΔΙ υπογράμμισε, ότι με την αξιοποίηση αυτής της εμπειρίας «μπορούν να αντιμετωπιστούν οι σύγχρονες προκλήσεις της ψηφιακής οικονομίας, του ηλεκτρονικού εμπορίου, των ψηφιακών πλατφορμών και της οικονομίας του διαμοιρασμού».

Και πρόσθεσε: «Κάποια χρόνια πριν ο ταχυδρομικός τομέας και ο τομέας των ταχυμεταφορών αντιμετώπιζε την ψηφιακή οικονομία ως απειλή. Σήμερα είναι ξεκάθαρο, ότι το ηλεκτρονικό εμπόριο έχει αυξήσει τον όγκο των αγαθών που διακινούνται μέσα από φυσικά δίκτυα διανομής».

«Παρακολουθούμε και συμμετέχουμε ενεργά στην αντιμετώπιση των παγκόσμιων προκλήσεων και τάσεων στα συγκεκριμένα πεδία. Παράλληλα, παραμένουμε πιστοί στο όραμά μας για την εξυπηρέτηση των κοινωνικών αναγκών όλων των ομάδων του ελληνικού πληθυσμού σε όλη την ελληνική επικράτεια, προκειμένου να υπάρχει καθολική και χωρίς αποκλεισμούς πρόσβαση, στις υπηρεσίες τις οποίες , πρέπει και μπορούν τα προσφέρουν τα ταχυδρομεία του 21ου αιώνα», υπογράμμισε ο κ. Σπίρτζης.

Στις εργασίες της 26ης Διυπουργικής Συνάντησης της Παγκόσμιας Ένωσης Ταχυδρομείων που πραγματοποιείται την Τρίτη 4 Οκτωβρίου 2016, με τη συμμετοχή εκπροσώπων κυβερνήσεων του συνόλου των μελών της, τον υπουργό ΥΠΟΜΕΔΙ κ. Χρήστο Σπίρτζη συνοδεύουν ο Γενικός Γραμματέας Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων κ. Βασίλης Μαγκλάρας και από τη διοίκηση των ΕΛΤΑ, η Πρόεδρος κ. Ευφροσύνη Σταυράκη και ο Διευθύνων Σύμβουλος κ. Ιωάννη Ζαρολιάγκης.

Print Friendly, PDF & Email

1 ΣΧΟΛΙΟ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here