Σκουρλέτης: Δεν έχουμε πρόθεση εκλογών, μπορούμε χωρίς ΔΝΤ

Δεν είναι στις προθέσεις της κυβέρνησης να οδηγήσει τη χώρα σε εκλογές, δεν συμφέρει ούτε την Ελλάδα ούτε την Ευρώπη, ξεκαθάρισε ο υπουργός Εσωτερικών Πάνος Σκουρλέτης, μιλώντας στον Real FM. Υπογράμμισε ότι υπάρχουν προυποθεσεις να κλείσει η διαπραγμάτευση και υποστήριξε ότι μπορούμε να προσχωρήσουμε χωρις ΔΝΤ, αν αυτό επιμένει σε σκληρά μέτρα.

Όπως είπε ο κ. Σκουρλέτης, ο κ. Μητσοτάκης είναι αυτός που αναπαραράγει το αίτημα των εκλογών, κάτι, που σύμφωνα με τον υπουργό Εσωτερικών, είναι μια καλή συνταγή για να καλύπτει την ένδοια επιχειρημάτων απέναντι στα ζητήματα της αξιολόγησης. Μάλιστα, υποστήριξε πως ο πρόεδρος της Ν.Δ. έχει θέσεις ταυτόσημες με τις λογικές των μνημονιακών προτάσεων.

«Υπάρχουν προϋποθέσεις για επιτυχή ολοκλήρωση της αξιολόγησης»

Ερωτηθείς για την έκβαση της β’ αξιολόγησης, εκτίμησε ότι υπάρχουν προϋποθεσεις να ολοκληρωθεί επιτυχώς.

«Μπορούμε και χωρίς το ΔΝΤ»

Σε ερώτημα για τη σκληρή στάση του ΔΝΤ στα εργασιακά, σχολίασε ότι στη σημερινή Ελλάδα το να ζητηάει κανείς για ομαδικές απολύσεις είναι τραγικό και πρόσθεσε: «Μπορούμε και χωρίς το ΔΝΤ, αν επιμένει σε τέτοιου είδους θέματα. Μπορεί να υπάρχει αλλά υπό ορισμένες προϋποθέσεις».

Στην επισήμανση ότι η Γερμανία θέλει τη συμμετοχή του ΔΝΤ στο ελληνικό πρόγραμμα, σχολίασε πως ο μέσος όρος ανάμεσα στις απόψεις του ΔΝΤ και της γερμανικής πλευράς είναι ένας μέσος όρος που δεν ευνοεί τα συμφέροντα της χώρας.

«Τρόικα εσωτερικού ο Κυρ. Μητσοτάκης»

Σε ερώτημα για το πρωτοσέλιδο της Αυγής, που κατηγορεί τον κ. Μητσοτάκη για τη στάση του στο θέμα των εργασιακών εν μέσω της διαπραγμάτευσης με τους θεσμούς, ο κ. Σκουρλέτης χαρακτήρισε τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης τρόικα εσωτερικού, υποστηρίζοντας πως αυτός ο χαρακτηρισμός ταριάζει απόλυτα με τις τοποθέσεις του απέναντι στα εργασιακά. Σύμφωνα με τον υπουργό Εσωτερικών, ο κ. Μητσοτάκης, με αυτές τις τοποθέσεις, δίνει ένα σήμα στις πιο ακραίες απόψεις ότι «αυτοί θα βαράνε απέξω και αυτός από μέσα».

«Κινούμαστε στη λογική της συνεννόησης στα κρίσιμα θέματα»

Ο κ. Σκουρλέτης πρόσθεσε πως απαιτείται η μέγιστη συνεννόηση για την υπεράσπιση συμφερόντων της εργασίας και της κοινωνίας.

Σημείωσε ακόμη πως η κυβέρνηση, στα κρίσιμα, και κυρίως στα εθνικά θέματα, κινείται στη λογική της συνεννοήσης του μέγιστου των πολιτικών δυνάμεων της χώρας. Συμπλήρωσε πως θα πρέπει να αναληφθούν τέτοιου είδους πρωτοβουλείτες για το χρέος, όμως επισήμανε ότι η Ν.Δ., «πέρα από το να συμπαρατάσσεται με τον ένα ή τον άλλο τρόπο με το ΔΝΤ», πρέπει να ξεκαθαρίσει τη θέση της.

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here