Ρέντσι: Να τερματισθεί η λιτότητα, θέλουμε περισσότερο κοινωνική Ευρώπη

Νέο αυστηρό και σαφές μήνυμα προς το Βερολίνο και τις Βρυξέλλες, έστειλε ο ιταλός πρωθυπουργός Ματέο Ρέντσι, λίγο μετά την υπερψήφιση του προυπολογισμού της ΕΕ με μειωμένα κονδύλια για το προσφυγικό και αυξημένα για τις χώρες της Ανατολικής Ευρώπης. Ο κ. Ρέντσι εξέφρασε την δυσαρέσκεια του για την εξέλιξη αυτή και ζήτησε να τερματισθεί άμεσα η πολιτική της λιτότητας.

«Η  Ιταλία δεν είναι κουμπαράς, ούτε ΑΤΜ της Ευρώπης», δήλωσε ο Ιταλός πρωθυπουργός εκφράζοντας τη δυσαρέσκειά του για τη μείωση των κονδυλίων που είχε αρχικά προτείνει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή για τη στήριξη των μεσογειακών χωρών, προς όφελος των χωρών της ανατολικής Ευρώπης.

«Είμαστε ευρωπαϊστές, αλλά ονειρευόμαστε μια Ευρώπη που να ασχολείται περισσότερο με τα κοινωνικά προβλήματα. Και, κυρίως, αν συνεχίσουν να αδιαφορούν για το μεταναστευτικό, δεν θα επιτρέψουμε οι ανατολικές χώρες να οικοδομούν τείχη με τα χρήματα της Ιταλίας», είπε ο κ. Ρέντσι, μιλώντας στο Rai Uno.

Επανέλαβε επίσης το αίτημά του για τερματισμό της λογικής της λιτότητας, ενώ στάθηκε στην ανάγκη «να δουλέψουμε όλοι μαζί για μια Ευρώπη διαφορετική».

Νωρίτερα, η Ιταλία, όπως και η Ελλάδα, απείχαν από την ψηφοφορία του προϋπολογισμού της Ευρωπαϊκής Ένωσης για το 2017.

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here