Οριστικά παρελθόν από το ΤΧΣ η Αναστ. Σακελλαρίου

Οριστικά παρελθόν από την ηγεσία του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (ΤΧΣ) είναι η έως τώρα διευθύνουσα σύμβουλος του, Αναστασία Σακελλαρίου.

Την παραίτηση της κ. Σακελλαρίου είχε ζητήσει η κυβέρνηση μετά την δημοσιοποίηση του παραπεμπτικού βουλεύματος για τον ΤΤ, με το οποίο παραπέμποταςν σε δίκη, μεταξύ άλλων και η κ Σακελλαρίου, μέλος τς διοίκησης τότε του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου για επισφαλή δάνεια που είχαν δοθεί.

Η κ. Σακελλαρίου είχε θέσει την παραίτησή της στη διάθεση της κυβέρνησης από τις 8 Μαίου ενώ με δελτίο τύπου την Τρίτη το απόγευμα, ανακοινώθηκε επισήμως η παραίτησή της.

 

Οπως αναφέρεται στο δελτίο τύπου, «η κα Σακελλαρίου διετέλεσε Διευθύνουσα Σύμβουλος του Ταμείου από το Φεβρουάριο του 2013. Κατά τη διάρκεια της θητείας της ολοκληρώθηκε με επιτυχία η ανακεφαλαιοποίηση των συστημικών τραπεζών, η συμφωνία των σχεδίων αναδιάρθρωσης και διασφαλίσθηκε η σταθερότητα του ελληνικού τραπεζικού συστήματος μέσα σε εξαιρετικά αντίξοες χρηματοοικονομικές συνθήκες.

Σύμφωνα με τον καταστατικό νόμο του Ταμείου (ν. 3864/2010), η θέση του Διευθύνοντος Συμβούλου θα πρέπει να καλυφθεί εντός εξήντα ημερών, διαδικασία την οποία επιλαμβάνεται το Υπουργείο Οικονομικών».

 

Print Friendly

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here