Ο Ντάισελμπλουμ, ευρωπαίοι αξιωματούχοι και πολυεθνικές, αποδέκτες των 8 νέων «τρομοδεμάτων» που βρέθηκαν στο Κρυονέρι

Ο επικεφαλής του Eurogroup Γερούν Ντάισεμπλουμ, διάφοροι οικονομικοί φορείς της Ευρωπαϊκής Ένωσης και πολυεθνικές εταιρείες, ήταν οι αποδέκτες των οκτώ νέων τρομοδεμάτων-βόμβών που βρέθηκαν στο στο Κέντρο Διαλογής των ΕΛΤΑ στο Κρυονέρι. Ως αποστολείς εμφανίζονταν πανεπιστημιακοί, οικονομολόγοι.

Τα οκτώ νέα πακέτα-βόμβες ανακάλυψε η αντιτρομοκρατική τις τελευταίες 4 μέρες, ανεβάζονταν τον συνολικό αριθμό τους σε δέκα. Δεν υπάρχει πλέον καμία αμφιβολία ότι αποστολέας και των δέκα δεμάτων είναι η «Συνωμοσία των Πυρήνων της Φωτιάς», η οποία με ανακοίνωση και όχι προκήρυξή της, είχε αναλάβει την ευθύνη για το πρώτο πακέτο βόμβα στον Β. Σόιμπλε.

Υπενθυμίζεται ότι το πακέτο στον Σόιμπλε δεν εξερράγη, καθώς θεωρήθηκε ύποπτο, ενώ αντίθετα αυτό που είχε σταλεί στα γραφεία του ΔΝΤ στο Παρίσι, εξερράγη τραυματίζοντας ελαφρά μία υπάλληλο. Σε κάθε περίπτωση το περιεχόμενο σε εκρηκτική ύλη ήταν πολύ μικρό(21 γραμμάρια.).

Η έρευνα της ΕΛΑΣ στο Κρυονέρι έγινε με βάση τα δεδομένα που είχαν προκύψει το Νοέμβριο του 2010, όταν η «Συνωμοσία» είχε στείλει 14 δέματα βόμβες προς Ευρωπαίους ηγέτες αλλά και ξένες πρεσβείες στην Αθήνα.

Σύμφωνα με τα μέχρι τώρα δεδομένα, και τα οκτώ νέα δέματα που εντοπίστηκαν στο κέντρο διαλογής στο Κρυονέρι έχουν τη ίδια δομή και παρόμοια, μικρή ποσότητα εκρηκτικής ύλης, με αυτά που είχαν σταλεί σε Γερμανία και Γαλλία.

Τα «άθικτα» αυτά δέματα μετά τον έλεγχο τους από τα ΤΕΕΜ θα σταλούν στα Εγκληματολογικά Εργαστήρια της ΕΛΑΣ για τυχόν έλεγχο αποτυπωμάτων, δειγμάτων DNA κ.λπ. ενώ γίνεται έλεγχος για το χρόνο και τον τρόπο αποστολής τους.

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here