Νεολαία ΣΥΡΙΖΑ για το ερωτηματολόγιο: Δεν είναι οι θέσεις μας αλλά έρευνα

«Το ερωτηματολόγιο δεν αποτυπώνει τις θέσεις της οργάνωσης, αλλά αποτελεί μια κοινωνιολογική έρευνα σε σχέση με τις τάσεις στο εσωτερικό της νεολαίας ως διακριτής κοινωνικής κατηγορίας».

Αυτό απαντά με ανακοίνωσή της η Νεολαία ΣΥΡΙΖΑ σε όσους επιχειρούν να κάνουν σπέκουλα με κάποιες από τις ερωτήσεις που περιλαμβάνονται στην έρευνα, η οποία απευθύνεται σ΄ένα ευρύτερο σώμα νεολαίας. Μια από αυτές αφορούσε το αν συμμετείχε κάποιος σε αντισυμβατικές πρωτοβουλίες(π.χ οργανωμένη κλοπή προιόντων από σούπερ μάρκετ και τη διανομή στους κοινωνικά αδύναμους).

«Ο «ακτιβισμός της κλοπής» ειναι το όνειρο του ΣΥΡΙΖΑ για την Ελλάδα.< σχολιάζει σε ανακοίνωσή της η Νεολαία ΠΑΣΟΚ.

 Η απάντηση της Νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ στη Νεολαία ΠΑΣΟΚ:

Μόνο θυμηδία προκαλεί η ανακοίνωση της Νεολαίας ΠΑΣΟΚ που αφορά το ερωτηματολόγιο της οργάνωσής μας στο πλαίσιο του 1ου Συνεδρίου της, το οποίο δεν απευθύνεται στους συνέδρους και στα μέλη της νεολαίας, αλλά ευρύτερα», απαντά η Νεολαία ΣΥΡΙΖΑ. Και συνεχίζει:

Το ερωτηματολόγιο δεν αποτυπώνει τις θέσεις της οργάνωσης, αλλά αποτελεί μια κοινωνιολογική έρευνα σε σχέση με τις τάσεις στο εσωτερικό της νεολαίας ως διακριτής κοινωνικής κατηγορίας. Αυτοί που μας εγκαλούν ισχυρίζονται με την ίδια λογική ότι η Ευρωπαϊκή Υπηρεσία για τα Βασικά δικαιώματα (FRA) θεωρεί ότι η βία κατά των γυναικών κάποιες φορές είναι δικαιολογημένη. Διότι, αυτή είναι μια ερώτηση που περιλαμβάνεται σε ερωτηματολόγιο υπό την αιγίδα της εν λόγω υπηρεσίας.

Είναι σαφές ότι οι Θέσεις της Νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ αποτυπώνονται στα κείμενα του απερχόμενου κεντρικού συμβουλίου για όλα τα ζητήματα που αφορούν τα προβλήματα και τις ανάγκες της νεολαίας, προφανώς και δεν περιμένουμε να συμφωνήσει η Νεολαία ΠΑΣΟΚ της οποίας οι ακτιβισμοί εξαντλούνται σε μπραβιλίκια και σε προστασίες μαγαζιών. Ο χαρακτηρισμός «ακτιβισμός της κλοπής» προφανώς και επιστρέφεται πίσω σε αυτούς που ακόμη και σήμερα βάζουν πλάτη στο κόμμα που κατέκλεψε τον ελληνικό λαό.  Όταν τελειώνουν τα επιχειρήματα και ο ορθός λόγος κάποιοι εσκεμμένα πετούν λάσπη στον ανεμιστήρα. Σύνηθες φαινόμενο.

Η ανακοίνωση της Νεολαίας ΠΑΣΟΚ:

Η νεολαία ΣΥΡΙΖΑ στο ερωτηματολόγιο που δημιούργησε για να δει το κοινωνικό προφίλ των συνέδρων της αναγνωρίζει την ανικανότητα της ίδιας και του κόμματός της να χαράξει κοινωνική πολιτική.

Οι δυστυχίες της ελληνικής κοινωνίας, η φτώχεια και η υποβάθμιση των κοινωνικών αγώνων φέρουν από το 2015 τη σφραγίδα του ΣΥΡΙΖΑ και του Ακροδεξιού συνεταίρου του. Σε αυτη την κατάσταση η νεολαία Σύριζα αντί να συμβάλλει στον δημόσιο διάλογο και να προτείνει λύσεις στα προβλήματα που διαχειρίζεται η κυβέρνηση της ψάχνει συνενόχους σε πράξεις του κοινού ποινικού δικαίου που βαφτίζει ακτιβισμό.

Η ελληνική κοινωνια θα στηριχθεί στη νέα γενιά που θα κάνει πράξη τα οράματα της μέσα από συνεχή προσπάθεια.

Ο ΣΥΡΙΖΑ και η νεολαία του ευτελίζουν καθε έννοια: της Αριστεράς, του Ακτιβισμού, της Αλληλεγγύης, της Δικαιοσύνης, της Αξιοκρατίας, της Δημιουργίας και της Παραγωγικότητας.
Ο «ακτιβισμός της κλοπής» ειναι το όνειρο του ΣΥΡΙΖΑ για την Ελλαδα.
Δεν ειναι αυτό που ονειρεύεται και αξίζει καθε νέος, προοδευτικός, δημοκρατικός πολίτης της πατρίδας μας.

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here