Νέες αποστάσεις Παπακώστα από τη μετωπική γραμμή Μητσοτάκη: Ωρα ευθύνης για όλους, να αποτρέψουμε τον διχασμό

Νέες σαφείς αποστάσεις από την επίσημη μετωπική γραμμή της ΝΔ απέναντι στη κυβέρνηση, πήρε εκ νέου σήμερα η βουλευτής της ΝΔ Κατερίνας Παπακώστα, η οποία και στη χθεσινή ψηφοφορία έδειξε εμμέσως την διαφοροποίησή της από το όχι σε όλα του Κυριάκου Μητσοτάκη, λέγοντας την ώρα της ονομαστικής ψηφοφορίας ότι ¨συντάσσεται με την θέση του κόμματος». Δήλωση νομιμοφροσύνης μεν, αναγκαστικής δε, όπως ερμηνεύουν πολλοί. 

Ομως η κ. Παπακώστα, που θεωρείται του γενικότερου καραμανλικού κλίματος, μιλώντας σήμερα στο Κόκκινο, επέμεινε στην διαφοροποίοησή της από την στείρα άρνηση και καταστροφολογία, λέγοντας μεταξύ άλλων ότι είναι υποχρέωση των δανειστών να κάνουν τα μαθήματά τους και να ανταποκριθούν στις υποχρεώσεις τους απέναντί μας για το χρέος αλλά και πως είναι «Ώρα ευθύνης για όλους, πρέπει να χαραχθεί μια στρατηγική για τη μεταμνημονιακή περίοδο, να βρούμε τη μέση οδό και να αποτρέψουμε το διχασμό».

Η Κατερίνα Παπακώστα σημείωσε «Είχα την ευκαιρία στην ομιλία μου στη Βουλή να πω ότι τώρα έχει έρθει η ώρα της ευθύνης όλων μας» και εξήγησε ότι πρέπει να χαραχθεί μια στρατηγική για τη μεταμνημονιακή περίοδο έτσι ώστε να μη γίνουμε παρακολούθημα καταστάσεων τις οποίες φέρνει ο διχασμός.

Είμαστε σε μια εποχή γενικευμένης παρακμής, τόνισε η βουλευτής της ΝΔ. Αν συντηρήσουμε ένα διχαστικό πνεύμα και αν δεν βρούμε τη μέση οδό και αν δε χαράξουμε μια στρατηγική για την επόμενη ημέρα της χώρας τότε νομίζω θα σκοτωνόμαστε μεταξύ μας θα διχαζόμαστε και οι νέες γενιές θα πάρουν τα συντρίμμια του πολιτικού κόσμου που δε μπόρεσε να συνεννοηθεί για τη χώρα, εξήγησε. Τόνισε πως αν πρέπει να συνεννοηθούν κυβέρνηση και αντιπολίτευση για την ελάφρυνση του χρέους.

«Θεωρώ ότι όπως εμείς με τη συνέχεια του κράτους παραλάβαμε το πρώτο Μνημόνιο που υπέγραψε ο Γιώργος Παπανδρέου και το 2012 βάλαμε μέσα και το ζήτημα του χρέους, πρέπει τώρα πολύ σωστά να λυθεί αυτό το θέμα και είναι υποχρέωση των δανειστών» επισήμανε.

«Είναι η ώρα να κάνουν αυτοί τα μαθήματά τους και να ανταποκριθούν στις υποχρεώσεις τους απέναντί μας» σημείωσε η κα Παπακώστα.

«Εκεί θα πρέπει να συμβάλλουμε όλοι με έναν τέτοιο τρόπο ώστε να λυθεί οριστικά και αμετάκλητα το θέμα αυτό, ώστε να είμαστε απαλλαγμένοι από αυτή την υπόθεση» τόνισε.

«Αν αυτό δε συμβεί, αυτό θα συνεπάγεται διαρκή φτωχοποίηση της χώρας, ύφεση της οικονομίας, απελπισία  τη κοινωνίας που δε θα βλέπει φως στον ορίζοντα και διχασμό με αποτέλεσμα να επικρατήσει η ακρότητα και αυτό θα έχει και στο πολιτικό σύστημα επίπτωση. Φαντάζει εφιαλτικό αυτό το σενάριο και πρέπει να το αποτρέψουμε και να το κάνουμε από σήμερα» επισήμανε.

«Η μέση οδός, η μετριοπάθεια, ο εθνικός σχεδιασμός, μία στρατηγική, ένας οδικός χάρτης για τη χώρα μέσα στην Ευρώπη που πρέπει και αυτή να αλλάξει και να δει τις στρεβλώσεις και τις παθογένειες της θα πρέπει εκεί να κινηθούμε με πολιτικές και προτάσεις όλο το πολιτικό σύστημα, πλην βεβαίως εκείνων που δε θέλουν» δήλωσε η βουλευτής της ΝΔ.

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here