Νέες απειλές από Β. Κορέα: Θα βυθίσουμε την Ιαπωνία-Θα συρρικνώσουμε τις ΗΠΑ σε τέφρα και σκοτάδι!

Σε νέα λεκτική πρόκληση και ευθεία απειλή κατά της Ιαπωνίας και των ΗΠΑ, προχώρησε το καθεστώς του Κιμ Γιον Ουν στη Β. Κορέα, αυξάνοντας την ένταση στην ήδη τεταμένη κατάσταση που επικρατεί στην περιοχή.  Συγκεκριμένα, σύμφωνα με το Reuters,  η Επιτροπή Ασίας και Ειρηνικού της Πιονγιάνγκ, απείλησε σήμερα να χρησιμοποιήσει πυρηνικά όπλα για να «βυθίσει» την Ιαπωνία και να «συρρικνώσει» τις Ηνωμένες Πολιτείες σε «στάχτες και σκοτάδι», επειδή υποστηρίζουν το νέο καταδικαστικό ψήφισμα του ΟΗΕ με τις νέες κυρώσεις, που απαγορεύουν τις εξαγωγές κλωστοϋφαντουργικών προϊόντων της Βόρειας Κορέας και περιορίζουν τις εισαγωγές πετρελαιοειδών. 

H ίδια Επιτροπή, ζήτησε επίσης τη διάλυση του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ, το οποίο ονόμασε «εργαλείο του κακού», αποτελούμενο από «διεφθαρμένες» χώρες που υποκινούνται από τις Ηνωμένες Πολιτείες.

«Τα τέσσερα νησιά του αρχιπελάγους πρέπει να βυθιστούν στη θάλασσα από την πυρηνική βόμβα του «Juche». Η Ιαπωνία δεν χρειάζεται πλέον να υπάρχει κοντά μας» , ανέφερε η επιτροπή σε δήλωση της προς το επίσημο πρακτορείο ειδήσεων KCNA της Β. Κορέας ενώ κατηγόρησε την Ιαπωνία ότι «χορεύει στο ρυθμό» των ΗΠΑ.

«Juche» είναι η κυβερνητική ιδεολογία του Βορρά που αναμιγνύει τον μαρξισμό και μια ακραία μορφή «μοναχικού» εθνικισμού που διακήρυξε ο ιδρυτής του κράτους Κιμ Ιλ Σουνγκ, παππούς του τρέχοντος ηγέτη, Κιμ Γιονγκ Ουν.

Όσον αφορά τις ΗΠΑ, η δήλωση της Βορειοκορεάτικης επιτροπής ανέφερε: «Ας συρρικνώσουμε την ηπειρωτική χώρα των Ηνωμένων Πολιτειών σε τέφρα και σκοτάδι. Ας κινητοποιήσουμε όλα τα μέσα που έχουμε προετοιμάσει μέχρι τώρα ως αντίποινα».

Επίσης, η επιτροπή χαρακτήρισε τη Νότια Κορέα ως «προδότη και σκύλο» των Ηνωμένων Πολιτειών.

Έντονα αντέδρασε η Ιαπωνία. «Αυτή η ανακοίνωση είναι εξαιρετικά προκλητική και ανησυχητική. Είναι κάτι που αυξάνει αισθητά την περιφερειακή ένταση και είναι απολύτως απαράδεκτο», δήλωσε ο γραμματέας του υπουργικού συμβουλίου, Yoshihide Suga.

Η ένταση κλιμακώνεται και πάλι επικίνδυνα στην περιοχή, μετά και τις νέες δηλώσεις από την πλευρά της Βόρειας Κορέας. Θρυαλλίδα η πυρηνική δοκιμή στις 3 Σεπτεμβρίου που οδήγησε το 15μελές Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ να ψηφίσει ομόφωνα νέες κυρώσεις

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here