Μέι: Τέλος στην ελεύθερη μετακίνηση πολιτών ΕΕ προς τη Βρετανία

Μια πρόταση-σοκ που οδηγεί στη διεκπεραίωση ενός σκληρού Brexit και δημιουργεί προβλήματα στους ευρωπαίους πολίτες που κετοικούν και εργάζονται στη Βρετανία, αναμένεται να καταθέσει στη προεκλογική περίοδο που έχει ήδη ξεκινήσει η Τερέζα Μέι. Σύμφωνα με την Daily Mail, η οποία επικαλείται πηγές του Συντηρητικού Κόμματος, η κ. Μέι πρόκειται να δεσμευτεί επισήμως εν όψει των πρόωρων εκλογών της 8ης Ιουνίου ότι θα σταματήσει η ελεύθερη μετακίνηση πολιτών της Ε.Ε. προς τη Βρετανία.

Η Βρετανίδα πρωθυπουργός αναμένεται επίσης να δεσμευτεί ότι η χώρα της θα αποσυρθεί από την ενιαία αγορά της Ε.Ε. και από το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο.

Την Τρίτη η Μέι αιφνιδίασε τους πολιτικούς συμμάχους και αντιπάλους της αλλά και τις αγορές, όταν πρότεινε πρόωρες εκλογές για τις 8 Ιουνίου.

Την Τετάρτη η Βουλή των Κοινοτήτων, κάτω σώμα του βρετανικού κοινοβουλίου, ενέκρινε με συντριπτική πλειοψηφία την πρόωρη προσφυγή στις κάλπες.

Η πρωθυπουργός αιτιολόγησε την απόφασή της να ζητήσει εκλογές, λέγοντας πως έτσι η νέα κυβέρνηση της χώρας θα έχει λυμένα τα χέρια της εν όψει των περίπλοκων διαδικασιών της διαπραγμάτευσης για την έξοδο από την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Οι αρχηγοί κρατών των 27 εκ των 28 κρατών – μελών της Ε.Ε. θα συναντηθούν στις 29 Απριλίου για να συντάξουν τις βασικές αρχές τις οποίες θα ακολουθήσει το μπλοκ στις διαπραγματεύσεις με το Λονδίνο.

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here