Μαρτίνης: Εδωσε ονόματα, ζήτησε να ανοίξουν τραπεζικοί λογαριασμοί

Συγκεκριμένα ονόματα των οποίων ζήτησε να ανοίξουν οι τραπεζικοί λογαριασμοί, σε σχέση με την υπόθεση Ερρίκος Ντυνάν, κατέθεσε στην εξεταστική επιτροπή της Βουλής, ο Ανδρέας Μαρτίνης κατά την εισηγητική τοποθέτησή του.

Ο καταδικσμένος πρώην πρόεδρος του Ντυνάν,τόνισε μευαξύ άλλων: «Αν έχω το δικαίωμα, προτείνω να ανοίξουν οι λογαριασμοί των Αυγερινού και Καϋμενάκη, ανθρώπων της ΔΟΥ Κηφισιάς, του διευθυντή της συγκεκριμένης ΔΟΥ κ. Κολαϊτη, του Γιαννίκου, της Μπερετάνου και του κ. Παπαγεωργίου που μαζί με τον Γιαννίκο έκαναν όλους τους ελέγχους» είπε.

Ταυτόχρονα, ζήτησε το άνοιγμα του λογαριασμού του κ. Χαραμή, αλλά και του Λιαρόπουλου. «Του νυν συνδικαλιστή του Ντυνάν κ. Πανταζόπουλου και επίσης του Κοντογιαννόπουλου και του Στριγκάρη που ήταν μέλη της Επιτροπής για την προμήθεια του εξοπλισμού» πρόσθεσε, παραθέτοντας τα ονόματα που προτείνει.

Νωρίτερα μίλησε για non-paper που έστελνε ο διευθυντής του γραφείου του Νότη Μηταράκη, κ. Κωνσταντίνου, ο οποίος αλληλογραφούσε με κάποιον άλλον από το νοσοκομείο και όχι με τον ίδιο. Αναφορικά με τη γραμματέα του που απάντησε στην Επιτροπή πως δεν έχει ιδέα για το περιβόητο ημερολόγιο, υπογράμμισε πως «έχει δίκιο να σκιάζεται για τη θέση της».

Παράλληλα, αποκάλυψε για πρώτη φορά μία ακόμα σύμβαση που δεν είχε γίνει μέχρι στιγμής γνωστή. Κατά τα λεγόμενα του Μαρτίνη, η συγκεκριμένη είχε γίνει μεταξύ του ΚΙΕΝ, του ΥΓΕΙΑ και της Πειραιώς, με όρο στη σύμβαση να μπει στο ΔΣ ο Τουτζουράκης.

Είπε ακόμη ότι «είναι τιμή για τον ίδιον να τον βρίζει» ο κ. Γεωργιάδης, ενώ όσον αφορά τον πρώην πρωθυπουργό ανέφερε: «Σε ό,τι αφορά τον κ. Σαμαρά, αν το είπε, τότε άρχισε να ξεχνάει καθώς υπάρχουν προσωπικές αλληλογραφίες». Υπενθύμισε δε ότι το 2009 ως υπουργός τότε Πολιτισμού ο κ. Σαμαράς το είχε προτείνει για μέλος της εκτελεστικής επιτροπής των Σπέσιαλ Ολίμπικς γεγονός που δείχνει ότι «με εμπιστευόταν» όπως είπε χαρακτηριστικά ο κ. Μαρτίνης.

Στο ερώτημα «αν πιστεύει ότι ο Αντώνης Σαμαράς παρενέβη στον τότε υπουργό Υγείας Μάκη Βορίδη που νομοθέτησε για την πώληση του Ντυνάν», ο κ. Μαρτίνης απήντησε χαρακτηριστικά: « Επειδή θεωρώ τον κ. Βορίδη έγκριτο νομικό δεν μπορώ να διανοηθώ πως θα επινοούσε τέτοιο νομοθέτημα χωρίς να του βάλουν το μαχαίρι στο λαιμό». Κατά τα λοιπά, ο κ. Μαρτίνης δήλωσε ότι οι μόνοι πρώην υπουργοί Υγείας που δεν του είχαν ζητήσει «ρουσφέτια» ήταν ο Νικήτας Κακλαμάνης και η Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου.

Οι ενέργειες του προεδρείου

Ανοίγοντας τη διαδικασία, ο πρόεδρος της Εξεταστικής Επιτροπής, Αντώνης Μπαλωμενάκης, ανέφερε μία σειρά από ενέργειες στις οποίες προέβη το προεδρείο, με τις αρμόδιες Αρχές να μην έχουν και τα πιο γρήγορα αντανακλαστικά. Ανάμεσά στις ενέργειες αυτές ήταν και το αίτημα για να λάβει τις λίστες των εργαζομένων αλλά και των VIP ασθενών. «Έφτασε στην επιτροπή η λίστα για τους εργαζομένους του ΚΙΕΝ αλλά και των ασθενών. Έχουν σημαντικό ενδιαφέρον, καθώς σημειώνεται ποιος σύστησε ποιον…» είπε με νόημα ο κ. Μπαλωμενάκης, κάνοντας εμμέσως λόγο για εξυπηρετήσεις.

Ο κ. Μπαλωμενάκης ζήτησε από τις αρμόδιες Αρχές και ένα πόρισμα του ΣΔΟΕ που είχε επικληθεί κατά το παρελθόν ο -τότε- ανεξάρτητος βουλευτής, Παναγιώτης Κουρουμπλής, ενώ το προεδρείο αιτήθηκε να λάβει και την αλληλογραφία του μάνατζερ Χαραμή με το υπ. Ανάπτυξης. Ως προς το περιβόητο ημερολόγιο της γραμματέως του Μαρτίνη, κ. Δαγκωνάκη, ο πρόεδρος της Επιτροπής τόνισε πως το ζήτησε, ενημερώνοντας τα υπόλοιπα μέλη πως για κάποιο ανεξήγητο λόγο το ημερολόγιο έφτασε στο ΔΣ της ΗΜΙΘΕΑ και πως η ίδια η γραμματέας του Μαρτίνη απάντησε ότι «δεν έχει τέτοιο πράγμα». «Παραμένει το θέμα αν υπάρχει ημερολόγιο και τι έγινε» επισήμανε ο κ. Μπαλωμενάκης.

Παράλληλα,  ο πρόεδρος της Εξεταστικής Επιτροπής ανέφερε πως το προεδρείο επέστρεψε το CD πίσω στην αρμόδια Αρχή, καθότι υπάρχουν ενδείξεις για στοιχεία που άπτονται σε ζητήματα προσωπικών δεδομένων. Ο κ. Νικολόπουλος παρενέβη, ζητώντας να ξανά έρθει στην Επιτροπή ο κ. Μαρτίνης, όταν η λίστα αυτή θα δοθεί σε όλα τα μέλη της χωρίς τα στοιχεία που άπτονται του ιατρικού απορρήτου. «Για να πει αν οι ωφελημένοι δέχθηκαν την ωφέλεια και ποιοι είναι οι ηθικοί αυτουργοί. Πώς θα αποδειχθεί το νταλαβέρι; Ότι δεν πήγαν να πληρώσουν…» είπε χαρακτηριστικά. Να αναφερθεί δε, πως παρατέθηκε και η ιδέα η οικονομική αστυνομία να αφαιρέσει τα στοιχεία που αφορούν απόρρητα ιατρικά δεδομένα.

 

 

 

 

 

 

 

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here