Μάχη για απορρύπανση του Σαρωνικού-Απλώθηκε σχεδόν παντού η πετρελαιοκηλίδα

ΦΩΤΟ: EUROKINISSI/ΣΤ. ΜΙΣΙΝΑΣ

Με εντατικούς ρυθμούς, αν και μάλλον αρκετά καθυστερημένα, συνεχίζουν οι αρχές την επιχείρηση απορρύπανσης του Σαρωνικού από την πετρελαιοκηλίδα που έχει επεκταθεί πλέον από την Σαλαμίνα, ως την Γλυφάδα και ακόμη πιο πέρα. 

Από το πρωί, ο Υπουργός Ναυτιλίας & Νησιωτικής Πολιτικής Παναγιώτης Κουρουμπλής, ο Υφυπουργός Νεκτάριος Σαντορινιός, και ο Αρχηγός του Λ.Σ-ΕΛ.ΑΚΤ. Αντιναύαρχος ΛΣ, Σταμάτιος Ράπτης, πραγματοποιούν με πλωτό περιπολικό, αυτοψία στο παραλιακό μέτωπο του Σαρωνικού Κόλπου για να εκτιμηθούν η κατάσταση από την πετρελαιοκηλίδα που δημιούργησε η βύθιση του δεξαμενόπλοιου Αγία Ζώνη 2» και η πορεία των εργασιών απορρύπανσης.

«Από την πρώτη στιγμή έγιναν όλες οι κινητοποιήσεις που έπρεπε να γίνουν. Από εκεί και πέρα δόθηκε εντολή να γίνει προσπάθεια να σφραγισθεί το πλοίο. Έγιναν και αυτές οι ενέργειες, διότι το πρώτο πράγμα που έπρεπε να προλάβουμε ήταν να σφραγίσουμε το Δεξαμενόπλοιο ώστε να μην έχει διαρροές. Το πετύχαμε, μέσα σχεδόν στην ίδια μέρα», τονίζει ο Παναγιώτης Κουρουμπλής. Για τις συνθήκες κάτω από τις οποίες συνέβη το περιστατικό, ο υπουργός ανέφερε ότι «θα ερευνηθούν τα πάντα. Προέχει να μαζέψουμε τις κηλίδες και όλα τα άλλα θα βρεθούν».

Στις 11:00, με πρωτοβουλία του Υπουργείου, θα ενημερωθούν αρμοδίως οι βουλευτές Α΄ και Β΄ Περιφέρειας Πειραιά για την εξέλιξη των επιχειρήσεων, ενώ στις 13:00 ο Υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Παναγιώτης Κουρουμπλής, ο Αναπληρωτής Υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Σωκράτης Φάμελλος, ο Υφυπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Νεκτάριος Σαντορινιός, ο Γ.Γ. ΥΝΑΝΠ Διονύσιος – Χαράλαμπος Καλαματιανός και ο Αρχηγός του Λ.Σ-ΕΛ.ΑΚΤ. θα μεταβούν στην περιοχή του ναυαγίου και στη Σαλαμίνα, όπου θα έχουν συνάντηση με τη Δήμαρχο, Ισιδώρα Νάννου – Παπαθανασίου.

Στις 15:00 θα πραγματοποιηθεί, στο Υπουργείο Ναυτιλίας, κοινή Συνέντευξη Τύπου των υπουργών Παναγιώτη Κουρουμπλή και Σωκράτη Φάμελλου προς τους διαπιστευμένους ναυτιλιακούς συντάκτες.

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here