Πρόκληση και από Κιλιντσάρογλου: Θα πάρουμε πίσω 18 ελληνικά νησιά ή όχι;

Δεν έχει τέλος η προκλητική εθνικιστική πλειοδοσία στη Τουρκία. Οπως συμβαίνει κάθε φορά που αντιμετωπίζει σοβαρά εσωτερικά και εξωτερικά προβλήματα(Κούρδοι, Συρία, πραξικόπημα), η γειτονική χώρα, επιχειρεί να διαφύγει καλλιεργώντας ένα κλίμα εθνικής υπερβολής και με εξαγωγή της κρίσης.

Το επιχειρεί τον τελευταίο καιρό με επιμονή ο Ερντογάν, αμφισβητώντας συνολικά τα σύνορα και τη συνθήκη της Λωζάννης, το κάνει τώρα και ο αρχηγός της κεμαλιστών της αντιπολίτευσης, που δεν θέλει να μείνει πίσω από τον προσεταιρισμό των μαζών.Και το έκανε ο κ. Κεμάλ Κλιντσάρογλου με ένα ιδιαίτερα προβοκατόρικο τρόπο για το τούρκο πρόεδρο.

Στον ιδιότυπο αυτόν διαγωνισμό προκλήσεων, ο κ. Κιλιντσάρογλου κατηγόρησε την τουρκική κυβέρνηση ότι «ξεπουλά» την Κύπρο και αναρωτήθηκε εάν «θα πάρουμε πίσω τα 18 νησιά» από την Ελλάδα.

Όπως μεταδίδει το Sigmalive, ο επικεφαλής του Ρεπουπλικανικού Λαϊκού Κόμματος (CHP) Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου, στη διάρκεια ομιλίας του στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του κόμματός του, απευθυνόμενος στον πρωθυπουργό Μπιναλί Γιλντιρίμ τόνισε:

«Στην Κύπρο αυτή τη στιγμή η «ΤΔΒΚ» έχει 37% των εδαφών. Θέλουν να τα μειώσουν στο 29,2%. Θέλουν να πουλήσουν την Κύπρο. Εμείς τους ρωτάμε: Εκείνο το νησί είναι δικό μας; Ναι, λένε.

»Σε εκείνα τα νησιά πρέπει να κυματίζει η σημαία μας; Ναι, λένε. Αλλά εκεί υπάρχει η σημαία της Ελλάδας. Γιατί δεν επεμβαίνετε τότε; τους ρωτάμε. Και τι μας απαντούν; Έχουμε πιο σημαντική δουλειά, έχουμε έναν αρχηγό και προσπαθούμε να του βρούμε κάθισμα».

Και πρόσθεσε: «Σε 18 νησιά κυματίζει η ελληνική σημαία. Αυτά τα νησιά ανήκουν σε εμάς. Ακούμε τον κόκορα όταν λαλεί. Εκεί υπάρχει η ελληνική σημαία. Είναι σε κατάσταση κατοχής. Ο εθνικισμός δεν λείπει από τη γλώσσα τους. Λένε για τη Λωζάνη, «τα εδάφη μας μειώθηκαν». Κάτω από τη μύτη μας χάσαμε 18 νησιά. Και τώρα ρωτάω τον κ. Μπιναλί Γιλντιρίμ. Θα πάρεις πίσω τα 18 νησιά ή δεν θα τα πάρεις; Είσαι εθνικιστής ή δεν είσαι;».

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here