Η ΕΠΟ ζήτησε συγνώμη από την Π.Ο της Βοσνίας-Ερζεγοβίνης για το φασιστικό πανό

Η ΕΠΟ με ανακοίνωση που εξέδωσε καταδίκασε το πανό με φαστικό περιεχόμενο που αναφερόταν στην σφαγή στην Σρεμπρένιτσα το 1995 που κόστισε την ζωή σε 8.000 αμάχους, ζητώντας συγνώμη από την Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία της Βοσνίας-Ερζεγοβίνης στην οποία απέστειλε σχετική επιστολή.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Η Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία εκφράζει τη μεγάλη λύπη της για την απαράδεκτη ανάρτηση πανό με φασιστικό περιεχόμενο κατά τη διάρκεια του χτεσινού αγώνα Ελλάδα-Βοσνία Ερζεγοβίνη, την οποία καταδικάζει με τον πιο απόλυτο και κατηγορηματικό τρόπο.

Πρόκειται για ενέργεια που προσβάλλει με τον πλέον κατάπτυστο τρόπο το ευ αγωνίζεσθαι, το αθλητικό πνεύμα του ποδοσφαίρου και την ελληνική φιλοξενία.

Αυτές οι ενέργειες περιθωριακών μειονοτήτων, δεν εκφράζουν με κανέναν τρόπο τη συντριπτική πλειονότητα των υγιών Ελλήνων φιλάθλων.

Η Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία αισθάνεται την υποχρέωση να ζητήσει συγνώμη, εκ μέρους των ελάχιστων εκείνων που συμμετείχαν στη μισαλλόδοξη αυτή ενέργεια, από την Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία της Βοσνίας Ερζεγοβίνης και τον φίλο λαό της χώρας αυτής.

Σημειώστε ότι επιστολή με ανάλογο περιεχόμενο εστάλη ήδη από την ΕΠΟ προς την Π.Ο. Βοσνίας Ερζεγοβίνης».

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here