Αυτά τα επτά επαγγέλματα αυξάνουν μάλλον τον κίνδυνο για καρδιακά νοσήματα

Σύμφωνα με μελέτη που διεξήγαγε το Αμερικανικό Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων οι άνθρωποι που εργάζονται στον τομέα των πωλήσεων διατρέχουν μεγαλύτερο κινδυνο για καρδιακή νόσο και εγκεφαλικό επεισόδιο.

Στην έρευνα συμμετείχαν περίπου 5.500 άτομα ηλικίας πάνω των 45 ετών.  Οι ερευνητές ανέλυσαν επτά τροποποιήσιμους παράγοντες κινδύνου για την υγεία της καρδιάς, τους οποίους η Εταιρεία ονομάζει «Life’s Simple 7» και βαθμολόγησαν τους συμμετέχοντες σε αυτές τις κατηγορίες. Αυτοί οι 7 παράγοντες που συνδέονται με αυξημένο κίνδυνο για καρδιακές παθήσεις και εγκεφαλικά επεισόδια είναι:

– Πίεση του αίματος

– Επίπεδο χοληστερόλης

– Επίπεδο γλυκόζης νηστείας

– Δείκτης Μάζας Σώματος (ΔΜΣ)

– Κάπνισμα

– Επίπεδο σωματικής δραστηριότητας και

– Διατροφή

Ανάμεσα στους εργαζόμενους στα παρακάτω επαγγέλματα έχουν παρατηρηθεί τα περισσότερα προβλήματα σε σχέση με την καρδιά.

Το 90% των αστυνομικών, των πυροσβεστών και των υπαλλήλων σεκιούριτι,  ήταν υπέρβαροι ή παχύσαρκοι. Το 79% των εργαζομένων στον τομέα της παρασκευής τροφίμων είχε κακή ποιότητα διατροφής. Το 72% των εργαζομένων διοικητικών υπαλλήλων  είχαν κακές διατροφικές συνήθειες. Το 69% των εργαζομένων  στις πωλήσεις είχαν πολύ ανεβασμένη ολική χοληστερίνη.Το 68% των εεργαζομένων στο γραφείο είχαν κακές διατροφικές συνήθειες. Το 22 % των εργαζομένων στις μεταφορές ήταν καπνιστές.

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here