Σιδηροδρομικό δυστύχημα: Αιτία η υπερβολική ταχύτητα-Ολο το πόρισμα

Η υπερβολική ταχύτητα που είχε αναπτύξει ο μηχανοδηγός του συρμού, ήταν η αιτία του εκτροχιασμού της αμαξοστοιχίας και του σοβαρού σιδηροδρομικού δυστυχήματος λίγο έξω από το Αδενδρο κοντά στη Θεσσαλονίκη, που στοίχισε τη ζωή σε 3 ανθρώπους.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών που έδωσε στη δημοσιότητα το προκαταρκτικό πόρισμα, η αμαξοστοιχία Αθήνας-Θεσσαλονίκης, στο συγκεκριμένο σημείο, κινούνταν με 144,3 χλμ.

Οπως αναφέρεται στο σχετικό δελτίο Τύπου, η προκαταρκτική Έκθεση Εκτίμησης παραδόθηκε σήμερα στον Υπουργό Υποδομών & Μεταφορών, κ. Χρήστο Σπίρτζη, από τον Γενικό Γραμματέα Υποδομών & Μεταφορών, κ. Θάνο Βούρδα, ο οποίος σήμερα το πρωί πραγματοποίησε ευρεία σύσκεψη με την Επιτροπή των Εμπειρογνωμόνων και το σύνολο των Διοικήσεων των Σιδηροδρομικών Εταιρειών (ΟΣΕ, ΤΡΑΙΝΟΣΕ, ΕΕΣΤΥΥ, ΕΡΓΟΣΕ, ΓΑΙΑΟΣΕ) για το συγκεκριμένο ζήτημα.

Ειδικότερα, όπως αναφέρεται στο πόρισμα, η αιτία του σιδηροδρομικού δυστυχήματος ήταν η υπερβολική ταχύτητα (144,343 Km/h) της αμαξοστοιχίας τη στιγμή του συμβάντος.

Σημειώνεται ότι η τριμελής Επιτροπή των Εμπειρογνωμόνων συνεχίζει εντατικά  το έργο της και το τελικό πόρισμα θα κατατεθεί στις αρμόδιες Αρχές το επόμενο διάστημα.

Όσον αφορά τις εργασίες αποκατάστασης του δικτύου στην περιοχή του Αδένδρου, το Υπουργείο Υποδομών & Μεταφορών επιβεβαιώνει ότι προχωρούν εντατικά όλες οι απαραίτητες εργασίες, σύμφωνα με τη σχετική εντολή που είχε δώσει από την πρώτη στιγμή ο Υπουργός Υποδομών & Μεταφορών, κ. Χρήστος Σπίρτζης.

Συγκεκριμένα:

  • Ολοκληρώνεται αύριο, Σάββατο 20 Μαΐου 2017, η απομάκρυνση του συρμού που εκτροχιάστηκε, ενώ έχει κατεδαφιστεί το κτήριο που «χτυπήθηκε»
  • Έχει ολοκληρωθεί η αποκατάσταση της σιδηροδρομικής γραμμής
  • Μέσα στο επόμενο δεκαήμερο θα ολοκληρωθεί η ανάταξη της ηλεκτροκίνησης

Ακολουθεί το προκαταρκτικό πόρισμα: ADENROU

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here