Οκτώ δέματα θεωρήθηκαν ύποπτα στα ΕΛΤΑ στο Κρυονέρι

Σήμερα εντοπίστηκαν και κατασχέθηκαν στο κέντρο διαλογής των ΕΛ.ΤΑ. στο Κρυονέρι, οκτώ ύποπτα δέματα με αποδέκτες αξιωματούχους σε ευρωπαϊκές χώρες.

Για την υπόθεση διενεργείται έρευνα από την Ελληνική Αστυνομία αλλά δεν ξέρουμε… αν ισχύει το «όποιος καεί φυσάει και το γιαούρτι», ή αν όντως τα δέματα περιέχουν κάτι ύποπτο.

Την περασμένη Πέμπτη, παγιδευμένος φάκελος από την Ελλάδα εξερράγη στα γραφεία του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου στο Παρίσι, τραυματίζοντας μία διοικητική υπάλληλο.

Η ποσότητα της πυρίτιδας που χρησιμοποιήθηκε ήταν μικρή, περίπου 21 γραμμάρια ενώ η διοικητική υπάλληλος του ΔΝΤ  η οποία άνοιξε τον φάκελο, τραυματίστηκε ελαφρά.

Παραλήπτης του δέματος φέρεται να ήταν ο διευθυντής ευρωπαϊκών υποθέσεων του ΔΝΤ Τζέφρι Φρανκς, ενώ στη θέση του αποστολέα, αναγραφόταν το όνομα του εκπροσώπου Τύπου της Νέας Δημοκρατίας Βασίλη Κικίλια.

Μία ημέρα νωρίτερα, την περασμένη Τετάρτη, πακέτο με εκρηκτικά εντοπίστηκε στο γερμανικό υπουργείο Οικονομικών.

Παραλήπτης του δέματος φέρεται να ήταν ο Γερμανός ΥΠΟΙΚ Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, ενώ στη θέση του αποστολέα, αναγραφόταν το όνομα του αντιπροέδρου της Νέας Δημοκρατίας Άδωνι Γεωργιάδη.

Την ευθύνη για την αποστολή του συγκεκριμένου πακέτου, ανέλαβε η «Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς».

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here